Geopolitica Marină

Anwar El Sadat, a doua nava Mistral, a fost livrata Egiptului

Anwar El Sadat, cel de-al doilea portelicopter Mistral destinat in prima faza Rusiei, a fost livrat ieri catre Egipt.

Egiptul a achizitionat cele doua nave in Octombrie trecut, dupa ce… stim bine, Rusia n-a mai avut parte de ele. Pe motiv ca a sarit gardul in Crimeea.

Anwar El Sadat

Anwar El Sadat

Ceremonia de transfer al drapelului s-a desfasurat in prezenta comandantilor marinelor egipteana si franceza, amiralul Rabie si amiralul Prazuck, a CEO al DCNS, Herve Guillou, a presedintelui STX France, Laurent Castaing, si a altor oficialitati din ambele tari.

DCNS va livra Egiptului sapte nave de lupta pana in 2020, contribuind astfel la modernizarea sistemului de aparare a Republicii Arabe.

Herve Guillou, CEO-ul DCNS a anuntat:

“The delivery of the Landing Helicopter Dock vessel (LHD) Anwar El Sadat is a demonstration of trust that we have established with the Arab Republic of Egypt to support the expansion of its navy. We are very proud to see, being brought under the Egyptian flag, a ship wich is the result of the French industrial excellence. The Egyptian Navy can count on the total commitment of DCNS and its partners, among which STX France, and I would also like to thank the French government and its unwavering support throughout the project.”

In data de 10 Octombrie 2015, DCNS a semnat un contract cu ministerul egiptean al Apararii, pentru furnizarea a doua nave LHD (Landing Helo Docks) tip Mistral.

Livrarea primei nave, LHD Gamal Abdel Nasser, a avut loc pe 2 Iunie 2016.

Transferul celor doua portelicoptere este parte a parteneriatului strategic cu Egiptul, formalizat in Iulie 2014 prin semnarea unui contract de livrare a patru corvete Gowind, apoi a unui contract in August 2015 pentru livrarea fregatei multi-misiune FREMM Tahya Misr.

Egiptul beneficiaza de transfer de tehnologie si de permisiunea construirii a trei din cele patru corvete Gowind in santierele navale din Alexandria.

LHD Anwar El Sadat va parasi portul francez Saint-Nazaire in urmatoarele zile si va naviga pana in Alexandria. Cu aceasta ocazie, marinarii francezi si egipteni vor participa la un exercitiu mixt.

Sursa: Navy Recognition

 

Iulian Iamandi

19 Comments

 • Rusii au orchestrat bine situatia, le-au vrut dar nu sau omorat dupa ele, au ajuns la egipteni si vor fi pe ele tehnica ruseasca. Deci au castigat dublu.

 • Astia egipteni nu dezmint spiritul arabesc.Sa fie muult,sa dea bine.Rezultatele glorioase se vad .
  Un alt pdv ar fi ca egiprenii sa debarce unde au nevoie sauditii,dar postura de mercenari ai acestora nu e de invidiat.

 • De foame e buna si meseria asta, numai sa nu vizeze coasta nordica a Mediteranei, sau poate au scop umanitar, cara refugiati 😉

 • astia care au probleme cu inflatzia sa’si mai cumpere nenorocitele alea de lipii de paine isi trasera acuma port-beliscoptere 🙂 🙂

  http://www.tradingeconomics.com/egypt/food-inflation

  http://www.thenational.ae/business/economy/cost-of-food-drives-double-digit-inflation-in-egypt

  si rafale si fregate si ce si’or mai luat

  in timp ce populatzia le’a crescut de la 40 meleoane in 75 la 63 meleoane in 2000 la 86 meleoane in 2014 si acuma sunt peste 91 de meleoane

  saracie, evident

  https://media.npr.org/assets/img/2016/07/14/egypt-s-population-july-14-2016_wide-42a8eea27cf79d2adbda8070ddde9c0266437af7-s1100-c15.jpg

  stai sa pocneasca buboiul si se destabilizeze si Egiptul si sa te tzii vreo 30 de milioane de tineri refugiati in mueropa socialist-muerista la Merkelmangalitza adusi cu Mistralurile peste balta, 2 n’or sa le ajunga, or sa le ia in leasing si pe ale fratzilor lor musulmani din emiratele franceze bubuite si calcate cu camionul

  • Pai sa zicem mersi cu Sisi asta.Ca o dadura deja cu Allah Akbar,ce democratia ma-sii.Da-n genere ce zici matale acolo e marea hiba a lumii si n-are solutie alta decat glontul.Anume ca is multi tare prin Africa si OM si n-au apa,darmite haleala.Allah akbarismul e doar consecinta acestei probleme.
   Zamolxe akbar sau Deus Vult e raspunsul .

   • n’au apa dar populatia si’o dublara in 25 de ani, probabil cand se fout nu prea le e sete, sunt milioane populatie tanara la limita saraciei, turismul li se cam foutou cu atentatele…

    asa ca port-beliscopterele alea acuma sunt cireasa de pe tort 🙂 🙂

    cat ai controleaza armata e inca bine, daca sparge buboiul si scapa situatia de la suptul controlului, aia vin incoa 30 de milioane intr’o barca intr-o noapte, Lybia si Siria or sa fie piece of cake si amintiri frumoase comparativ

    in mueropa n’are cine sa le mai traga glontzul, ne trag ei 9 in cap cand au chef de un jihad mic, pana la glontz ai primeste vaca aia din jarmanica si restul lumii prin suedia cu pulpele deschise si or sa ne mai bage si 9 pe gat o ratzie consistenta de imigranti asa ca solidaritate cu restu muieropii…

    perspectivele sunt astea: “The biggest refugee inflow is still ahead: African population will double in the next decades with the population of… Egypt reaching 100 million and Nigeria’s population reaching 400 million”

    basically vor fi zeci de milioane de refugiati in stand-by prin Africa si OM, asta in conditiile in care Europa n’are granite securizate si are la conducere niste cretini socialisti senilizati care acuma ai aduna preventiv din barci din coastele Libiei, sa nu se inece saracii…

     • Adica la alegeri conteaza prostii,dar vorba lu ‘ Cicero,inter arma silent leges.
      Bulangii au tot fost la noi,de pe vremea comitelui Iulian ce a adus maurii in Spania,trecand prin bizantini tradatori si alti de astia.Nu e nou ce e acum.

    • Am zis de mult ca de se duce egiptul pe modelul tarilor vecine la ce populatie au, o sa vina incoace pe nuci de cocos cu catel si purcel.
     Dar cand ziceam asta era numai” vre-o 75 la numar, merkel nu era la menopauza si nu ma baga nimeni in seama.

 • E si asta o treaba…ai tai crapa de foame in tara, dar tu esti bine ‘dotat’ dpdv militar! Or sa rugineasca si peste ani or sa ajunga la concluzia ca au dat banii degeaba pe ele. Cu Israelul nu vad sa se mai ia la tranta, iar altele nu vad momentan. Pentru ca paruiala aia a lor de priin Sinai nu necesita nici Mistraluri si nici alte bunatati de le cumpara ei.

 • Egiptul este cel mai mare importator de grau ,si inca pretentios.Si fiti siguri ca are si el un rol in echilibrele din zona.Are parte si de importante ajutoare militare americane.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: