Antonov An-70

Un avion de transport tactic tip Antonov An-70 modernizat a efectuat Joi un zbor de test după o întârziere de doi ani, a anunţat preşedintele companiei – Dmytro Kyva.

Kyva a spus că zborul a durat 32 de minute şi a fost inclus în programul Ukraine’s Aviasvit-XXI International Airshow, iar succesul a devenit principalul eveniment al spectacolului aerian.

Zborurile de test pentru An-70 au fost suspendate timp de doi ani, cât a durat procesul de modernizare şi rezolvare a problemelor descoperite la primele încercări.

Avionul An-70 proiectat în Ucraina şi construit împreună cu Rusia, a avut o perioadă complicată în trecutu-i scurt. Un prototip a fost pierdut în anii nouăzeci, în urma unei coliziuni, iar un altul s-a prăbuşit în 2001 în timpul decolării. Prototipurile au întâmpinat continuu probleme cu motoarele.

Preşedintele companiei a anunţat că Ministerul ucrainean al Apărării a comandat două avioane şi vor livra şi către Rusia.

Rusia s-a retras din program în anul 2006, şeful Forţelor Aeriene Ruse spunând că nu este nevoie de acest avion şi că preferă Il-76 modernizat, dar mai târziu a reintrat în proiect.

Cel puţin 60 avioane An-70 vor fi cumpărate până în 2020.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;