Angola, acea țară din Africa, se va dota cu corvete moderne înaintea României.

Chiar mă întreba cineva zilele trecute, ironic, când este anul marinei…  Anul Marinei este în fiecare an de întârzieri. Păi nu?

Navaliștii EDGE Group din Emiratele Arabe Unite au semnat un contract major, în valoare de un miliard de euro, care preve ca Abu Dhabi Ship Building (ADSB) să construiască o flotă de corvete moderne de 71 de metri pentru Marina Angolei.

Corvetele vor aparține clasei BR71 MKII, o clasă de nave sofisticate care dispun de sisteme avansate de misiune inclusiv de un radar 3D, comunicații securizate, armament artileristic, rachete navă-navă și navă-aer.

Khalid Al Breiki, președinte al EDGE Platfoms & Systems a declarat:

“Signing a EUR 1 billion defence export deal represents a momentous achievement for EDGE as well as ADSB. This demonstrates our strategic approach and steadfast commitment to increasing national exports in line with the UAE Leadership’s directive.”

Iar David Massey, CEO al Abu Dhabi Ship Building a declarat la rândul său:

“At ADSB, we feel a tremendous sense of pride in signing a EUR 1 billion export deal. The BR71 MKII corvette is a highly advanced vessel capable of performing multiple missions to secure Angola’s 1600 km coastline. We look forward to fulfilling the Angolan Navy’s operational requirements and strengthening their naval capabilities while expanding ADSB’s avenues of growth.”

Dispunând de un șantier naval modern ce se întinte pe o suprafață de 330 000 de metri pătrați în Abu Dhabi, ADSB construiește corvete, OPV-uri, nave rapide de patrulare și nave comerciale pentru industria petrolieră.

Compania asigură, de asemenea, o paletă mare de lucrări de mentenanță, reparații, modernizare și conversie a navelor, precum și servicii de proiectare și consultanță tehnică.

E bine.

La ei, desigur.

Iulian Iamandi