Beryl wz 2004

Beryl wz 2004

Compania poloneză producătoare de armament Lucznik-Radom va furniza o mie de puşti de asalt Beryl M762 de calibrul 7,62 mm către Forţele Armatei Nigeriene.

Contractul cuprinde kit-uri de mentenanţă, dar şi pregătirea militarilor nigerieni.

În prezent, militari nigerieni participă la un program de instrucţie în Radom. Primele arme vor fi furnizate Nigeriei în Ianuarie 2015.

Încă o serie de 5000 de astfel de arme de asalt ar putea fi livrate Nigeriei în 2015. Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Lucznik-Radom, acesta este primul contract pentru export al armei de asalt Beryl M762.

Beryl M762 este o armă de asalt poloneză în calibrul 7,62 mm proiectată şi produsă la fabrica de arme Lucznik.

Cu această armă de asalt se poate executa foc selectiv: lovitură cu lovitură, rafală de trei gloanţe şi complet automat.

Patul armei este metalic, pliabil pe partea dreaptă, cu întăritură de cauciuc pe sprijinul pentru umăr, dar există posibilitatea de utilizare a unor paturi telescopice şi un maner pistol ergonomic. Aparatele de ochire sunt in formă de U, rabatabile, pentru a permite ochirea neobstrucţionată cu aparate de ochire optice.

Beryl M762 poate fi echipată în principal cu Picatinny MIL-STD-1913 de care pot fi ataşate vizoare optice, holografice, sau pentru timp de noapte, dar şi cu patru şine Picatinny mai mici destinate prinderii unui uluc sau accesorii suplimentare, precum şi lansatorul de grenade modular GPBO-40 de 40 x 46 mm, sau PALLAD GP-40.

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –