Eurofighter Typhoon RIAT 2013 9770

Eurofighter Typhoon RIAT 2013

Gata de lupta impotriva loialistilor sirieni, aviatorii britanici si turci erau sa se ia de bucle peste Cipru. Asta ar fi fost o treaba draguta…

Conform publicatiei cipriote Famagusta Gazette, avioane Typhoon ale Royal Air Force dislocate in Cipru pentru asigurarea protectiei aeriene a insulei in cadrul crizei siriene, aproape au angajat lupta pe 2 Septembrie cu avioane apartinand Turciei.

Se pare ca turcii au saltat doua F-16 de pe Incirlik pentru a intercepta avioanele britanice Typhoon care au violat spatiul aerian de peste partea de Cipru ocupata de turci.

Si tot presa cipriota anunta ca MoD-ul britanic si cel cipriot au confirmat incidentul, numai ca problema e cam in ceata… englezii au decolat pentru a intercepta avioanele turcilor “after radar detected suspicious flights in the area of the occupied city of Famagusta”, sau a fost viceversa?

Iaca in original:

In fact, after explaining that the RAF Typhoons were launched to investigate the suspicious activity, the article goes on reporting that “it is understood the Turkish jets took off from Incirlik air base in Turkey, in order to intercept the British planes,” and that “the British planes had returned to Akrotiri by time the Turkish jets arrived in northern Cyprus airspace.”

Sursa: The Aviationist

Oare n-a fost cumva un sah dat turcilor? Asa… o noua intamplare interpretabila din sirul celor care se desfasoara pe fundal de criza siriana.

 

– Iulian Iamandi –