BMPT Terminator

BMPT Terminator

Batutele cu strigaturi care s-au desfasurat prin vecini, au pus pe ganduri conducerea Algeriei. Impactul a fost asa de mare incat Algeria a sporit numarul de achizitii ce tin de tehnologii inalte, mobilitate si robustete, carora se adauga si alte aspecte preventive, cum ar fi autonomia in sisteme de detectare, partajarea si managementul informatiilo, precum si capabilitatea de a construi sisteme de ochire si de protectie.

Astfel, Algeria a demarat negocierile pentru cumpararea unuia dintre cele mai formidabile arme destinate luptelor urbane: BMPT-ul rusesc.

Recent au avut loc teste cu acest blindat in poligonul Hassi Bahbah, unde BMPT Terminator a fost supus la cazne spre a arata aspectele invatate din conflictul ruso-cecen.

BMPT-ul nu este un BMP – Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov fata de Boyevaya Mashina Pekhoty – Terminator fiind proiectat pentru a acoperi cu foc tancurile rusesti aflate in lupta in mediu urban sau rural.

Construit pe sasiul tancului T-72, BMPT detine o turela puternic inarmata si dotata cu senzori. Terminator poate angaja tinte cu cele doua tunuri automate de 30 mm sau mitraliera coaxiala, ori cu lansatorul de grenade, in timp ce angajeaza alte tancuri cu rachetele Ataka.

In orase, BMPT-ul protejeaza o coloana de tancuri la un raport de unul la doua tancuri, eliberand comandantii de tancuri de grija protectiei impotriva atacurilor inamicilor inarmati cu rachete si permitandu-le concentrarea impotriva tancurilor adverse sau a pozitiilor intarite.

Sursa: Secret Difa

 

– Iulian Iamandi –