Terestre

Algeria testeaza BMPT Terminator

BMPT Terminator

BMPT Terminator

Batutele cu strigaturi care s-au desfasurat prin vecini, au pus pe ganduri conducerea Algeriei. Impactul a fost asa de mare incat Algeria a sporit numarul de achizitii ce tin de tehnologii inalte, mobilitate si robustete, carora se adauga si alte aspecte preventive, cum ar fi autonomia in sisteme de detectare, partajarea si managementul informatiilo, precum si capabilitatea de a construi sisteme de ochire si de protectie.

Astfel, Algeria a demarat negocierile pentru cumpararea unuia dintre cele mai formidabile arme destinate luptelor urbane: BMPT-ul rusesc.

Recent au avut loc teste cu acest blindat in poligonul Hassi Bahbah, unde BMPT Terminator a fost supus la cazne spre a arata aspectele invatate din conflictul ruso-cecen.

BMPT-ul nu este un BMP – Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov fata de Boyevaya Mashina Pekhoty – Terminator fiind proiectat pentru a acoperi cu foc tancurile rusesti aflate in lupta in mediu urban sau rural.

Construit pe sasiul tancului T-72, BMPT detine o turela puternic inarmata si dotata cu senzori. Terminator poate angaja tinte cu cele doua tunuri automate de 30 mm sau mitraliera coaxiala, ori cu lansatorul de grenade, in timp ce angajeaza alte tancuri cu rachetele Ataka.

In orase, BMPT-ul protejeaza o coloana de tancuri la un raport de unul la doua tancuri, eliberand comandantii de tancuri de grija protectiei impotriva atacurilor inamicilor inarmati cu rachete si permitandu-le concentrarea impotriva tancurilor adverse sau a pozitiilor intarite.

Sursa: Secret Difa

 

– Iulian Iamandi –

13 Comments

 • Totusi intrebarea mea este de ce au pus 2 tevi de 30 mm la magaoaie?
  Nu era oare destul un singur tun de 30 mm si o mitraliera de 7.62?
  Trebuie ca sa recunoastem ca transformarea T 72 in BMPT este interesanta pentru razboul urban si ca niciun MBT nu s-ar simti prea bine in prezenta Treminator-ului ca adversar.

  • Salut. Are doua tunuri de 30 mm pe principiul AAA -ului ,doar a ti vazut ca sunt destule sisteme AA cu 2 tevi , ori unul din rolurile acestetei masinarii este este si o aparare antiaeriana . Mitraliera de 7,62 ?!! Greu cu ea in spatiul urben in ziduri, dar cu doua de astea de 30mm si o munitie aferenta tragi prin zid de macelaresti tot ce i dincolo , sa nu uitam tactica cecena luptatori la demisol sau la etaje superioare unde elevatia tunului de pe tanc nu permitea asa ceva.

    • Salut.Da,si in Cecenia au folosit Tunguska , bine numai tunurile in trageri asupra cladirilor . Stu , stii foarte bine cam ce si cum cu rusii , poate ca dihania respectiva e pana la urma doar pt export . Cred ca ai vazut cam ce se scoate pe la expozitii de tehnica si tehnologie militara, sa fim seriosi nici alte state nu si adapteaza asa repede armata cu tot felul de arme si tehnologii.Mai ales de acum incolo cand mai toti au probleme cu baniila bugete. Sanatate si cer senin.

 • Straniu, dar rusii laudindu-l, nu-l cumpara pentru armata lor….
  Ar fi foarte bun pentru sirieni…in sustinerea tancurilor.

  • Da. Dar BMPT poate fi considerata arma ofensiva si in cazul asta nu-i in interesul rusilor sa se spuna ca-l inarmeaza pe Assad sa-si macelareasca propriul popor. In schimb vor sa-i livreze astuia sisteme defensive.

 • Salut. Da dar mai sunt blindate si ale altora ce nu sunt in armata lor dar sunt scose la vanzare . Daca ar avea armata siriana cateva de astea intradevar ar fi un mare pas in castigarea luptelor urbane in care sunt acum. Dar parerea mea nu pt sustinerea tancurilor ci doar a infanteriei . Stiu ca scrie si in descrierea acestui vehicul ca pt protejarea tancurilor in mediul urban . Intreaba un tanchist si o sa ti spuna clar ca decat cu tancu in oras mai bine pe langa. Tancurile nu au ce cauta in lupte urbane , s a vazut de a lugul anilor ce inseamna asta mai ales in razboaiele ruso cecene. Poti folosii cu brio numai astfel de masinarie si infanterie e mult mai eficace asa.
  de ce nu au rusii asa ceva in dotare , poate ca inca nu sunt hotarati ce sa aleaga pt astfel de sustinere , au destule alte variante de turele bine inarmate pt astfel de lupte urbane . A se vedea si variantele de MT-lB cu turele ce au ori doua tunuri de 23 mm sau de 30mm plus racheta AT si mitraliera de 7, 62 si lansator de grenade automat. A, si Terminatoru are mitraliera de 7,62.
  O alta varianta de ce nu au rusii asa ceva in dotare este ca deja au cele trebuie prin BMP-3 turela aia e destul de complexa si elevatia sa este mult mai buna caci tunul de 30mm are si rol AAA , ori in acest caz deja ai tot ce ti trebuie ca ai si unde adapostii infabteristii. Ce i de mirare ,este de ce rusii nu au folosit mai degraba asa ceva in acel e razboaie deoarece deja BMP 3 echipa unele unitati din 87 , au folosit foarte putine pe care le avea un regiment motorizat numit Sevastopol din cate am gasit eu pe net dar foarte putin totusi ca informatie ce si cum cu ele. Sanatate si cer senin.

  • BMP 3 e scula Made in Mother Russia.E grozava in filme,dar cand a fost testata in Cecenia(a fost),electronica de pe ea s-a dus naibii.Asa ca le-au folosit pe post de mobila.BMP 1&2 sunt scule testate decenii la rand,asa ca alea au dus greul.

   • Cu ultima propozitie sunt de acord. cu celelalte doua nu pt ca prima e chiar pe langa , BMP -3 fiind proiectata si dezvoltata din anii 80 iar intrarea oficiala in serviciu este din 1987 de URSS nu Mother Russia ca au aparut VARIANTE/de fapt imbunatatiri ale vechiului proiect in timpul Rusiei e altceva. Iar despe afirmatia cu cazutul electronicii si ca le au folosit pe post de mobila dovezi in sprijinul afirmatiei exista . Pe forum de specialitate in modelism , rusesc unde s a s au facut modele de BMP -3 si unii au vrut sa faca pe cele Participante in Cecenia sunt destul de putine informatii si acolo se vede ca intra si avizati in armata rusa . Sanatate si cer senin.

 • Mie imi pare un bun vehicul de recunoastere pentru brigazile mecanizate. Imbina FV107 Scimitar cu FV102 Striker.

 • @ Victor – ai scris la un momen dat pe foruml Resboiu despre CV 90 120 T ca poate ajunge cu protectie suplimentara la 45 de tone si ca este capabil sa reziste la lovituri de 100 mm nu ne poti da si noua un link?
  Ce parere aveti de un CV 90 dotat cu RCW 30 Samson 2? Nu face treaba lui Terminator pe sasiu de T 72 la fel de bine si eficient?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: