Drill executat de catre militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizata "Valter Maracineanu"

Drill executat de către militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată “Căpitan Valter Mărăcineanu”

Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” ne-a fost din nou gazdă.

De data aceasta, i-am vizitat pe dorobanţii din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată “Căpitan Valter Mărăcineanu”, pe care i-am întâlnit în plină desfăşurare a manifestărilor dedicate aniversării a douăzeci de ani de existenţă a unităţii.

Dorobanţii moderni din “Doi-Opt-Zero” sunt continuatorii tradiţiilor glorioase de luptă ale Batalionului 1 din Regimentul 10 Dorobanţi “Putna”, tradiţii plătite cu tribut de sânge şi glorie în timpul Războiului de Independenţă, în mod deosebit pentru cucerirea redutei de la Griviţa.

De la înfiinţare şi până în prezent, urmaşii vitejilor conduşi în luptă de căpitanul erou Valter Mărăcineanu, au obţinut la rândul lor rezultate deosebite în procesul pregătirii pentru luptă, asigurându-şi o poziţie solidă de factor de stabilitate în zona de responsabilitate ca structură militară afirmată NATO, participând la misiuni internaţionale în Afganistan în anii 2004, 2009 şi 2012, în Irak în anul 2006 şi în Kosovo în perioada 2003 – 2004.

Urăm dorobanţilor din “Doi-Opt-Zero” mulţi ani de glorie şi onoare!

Vom reveni pe larg cu detalii legate de istoria şi tradiţia cu care se mândresc infanteriştii focşăneni, dar şi multe imagini de la evenimentul la care am participat.

– Iulian Iamandi –

– Marius Constantin –