Inca nu ne-am decis daca prezentul este ciudat, ori daca e doar o altfel de normalitate. Si cred ca procedam bine stand cumintei in bancutele noastre, pe aici, pe unde ne subsemnam opiniile. Dar…

…dar parca a devenit un pic prea plictisitor, atata incat sa nu intram macar cu boturile sandalelor in hora.

Asadar, harta arde. Arde intr-un fel anume. Atipic. Suficient de atipic incat sa nu fie atipic precum inainte de al doilea razboi mondial. Atat de atipic incat sa nu dam tastatura pe citate original bananas si sa afirmam ca the shit has hit the fan.

Hibridarea inceputa recent in harta, si inca ambigua ca si definitie, pare a putea fi usor extrapolata in ceva mai teapan. Dar parca inca nu…

Nehotararea asta ar trebui indepartata macar cateva minute cu un sut, este?

Haideti sa… ca la refren, impreuna:

Interventia ne-coalizata in Siria cu sprijinul partilor implicate in focul de acolo este un razboi mondial hibrid.

Pre-surpriza atingerii ventilatorului este una demna fix de cei ce tind sa devina actori principali: Rusia si-a pregatit interventia prin exercitii ascunse dar la vedere in Med si de ceva vreme si-a jucat inclusiv lantul logistic printr-un du-te vino continuu cu navele de desant maritim.

Surpriza hartii o reprezinta proiectarea de forte aero-navale la distanta si lovituri cu rachete de croaziera, duet comis de catre Rusia.

Si psy-ops, mult psy-ops, felul unu psy-ops, felul doi psy-ops, cafele si tigari psy-ops. Pana si lautarii au partitura psy-ops. Ne-au inundat. Si-au activat publicatii online de pseudo-stiri, au pus sa danseze pe net idiotii utili, ne-au dezinformat uneori informandu-ne strecurat.

Parca hibrizii suntem noi, noi toti. Si suntem parte a unui razboi mondial hibrid, doar ca inca nu acceptam.

Nu ne convine.

Dar, asteptam provincia. Pardon, China. 😉

Adina Calin

Iulian Iamandi

P.S.:

Metafora cu carusel, de la Adina Calin

Metafora cu carusel, de la Adina Calin