Mai sus, mai invizibil, mai scump...

Mai sus, mai invizibil, mai scump…

Cel de-al patrulea prototip Suhoi T-50 a decolat pentru prima dată şi a executat un zbor de patruzeci de minute de la fabrica Komsomolsk-na-Amur din Siberia, comunică Suhoi.

“The fourth prototype PAK-FA made its first flight today from the Gagarin factory in Komsomolsk-on-Amur,”

În comunicatul celor de la Suhoi avionul a fost numit după numele de proiect, acronimul vânătorului tactic de generaţia a cincea.

“The flight tested the aircraft’s overall integrity and its main engines. The aircraft is making a good impression in all phases of the flying program,”

T-50, avionul care va constitui nucleul viitoarei flote de vânătoare a Rusiei pe viitor, este un avion multirol care dispune de capabilităţi stealth, super-manevrabilitare, super-croazieră şi o suită avansată de avionică, incluzând un radar AESA în banda X.

Primul prototip a zburat pentru prima dată pe data de 29 Ianuarie 2010.

Ministerul rus al Apărării are în plan achiziţia unei prime tranşe de 10 avioane de acest tip, pentru evaluare, urmate de alte 60 de bucăţi la nivelul standard de producţie, după anul 2015.

T-50 vs F-22 vs J-20

T-50 vs F-22 vs J-20

Între timp, fabrica (NAPO) din Novosibirsk va livra alte zece avioane Suhoi Su-34 de atac, către Forţele Aeriene ale Rusiei, în viitorul apropiat.

Forţele Aeriene dispun de prima escadrilă cu Su-34 în inventar încă de la finalul anului 2011.

Su-34, un biloc de atac derivat din Su-27, poate transporta până la opt tone de armament ghidat la peste patru mii de kilometri distanţă.

Sursa: RIA Novosti