Acum un an salva doi oameni de la înec. Acum are nevoie de ajutorul nostru. O spunem noi, nu el!
“Mihaela, baieții aceia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei!”
Cornel Uta

Cornel Uta

Vă mai amintiți aceste cuvinte? Sunt ale lui Cornel Uță, scafandru la ISUBIF, care a devenit erou în Bulgaria, în luna august a anului trecut, după ce a salvat două persoane de la înec.
Această întâmplare a fost publicată pe pagina noastră și este prima postare care a depășit 100.000 de like-uri din partea dumneavoastră.
Pentru curajul lui, Cornel a primit distincția de Salvatorul de Onoare al Anului 2019.
Însă în spatele acestei acțiuni au stat mult mai multe fapte bune ale omului și pompierului Cornel, cele mai multe dintre ele nespuse, încât ajunsesem să ne întrebăm și noi …. oare ce a mai făcut Uță?
Anul trecut, la aflarea veștii că soția unui coleg se află în suferință, iar costurile pentru îngrijirea acesteia depășesc posibilitățile lor, le-a donat imediat o sumă importantă de bani, pe care o primise drept recompensă de la Asociația Pompierii București, pentru faptele sale, care erau deja de notorietate.
Însă și Cornel este tot un om, care devine vulnerabil atunci când necazul lovește persoana dragă, care îți dă puterea să faci toate aceste lucruri bune.
În acest moment are nevoie de ajutorul nostru. O spunem noi, nu el.
Mihaela, persoana alături de care a trăit cele mai mari bucurii în ultimii 6 ani, cea care trebuia să îi fie deja soție, dacă pandemia nu le încurca planurile, se află într-o situație foarte dificilă și a fost supusă unor intervenții chirurgicale complexe, greu asumate până și de medici.
Dar lupta continuă, iar noi îi suntem alături, pentru a acoperi o parte importantă din costurile operației care va urma.
Vom putea dona în contul RO 25 RZBR 0000 0600 1270 6652, deschis pe numele Uță Cornel.
Acești oameni minunați mai au multe lucruri bune de realizat în această viață.
Împreună!