Lansare a unei rachete Iron Dome

Asta este suma pe care Israelul a cerut-o marionetelor  prietenilor de la Washington. Evident, ca si in cazul zecilor de F-16 I sansele sunt foarte mari ca acest “ajutor” sa si ajunga la beneficiar. Banii ar urma sa fie utilizati pentru finantarea aproape totala a apararii antiracheta evreiesti pana in 2015. Cu banii “comandati” de la americani evreii ar trebui sa creasca numarul bateriilor Iron Dome active, si de asemenea sa accelereze procesul de dezvoltare al  sistemelor Magic Wand/Davis’s Sling.

Cei 700 milioane de zgomotei verzi despre care Congresul American se sfadeste (sa-i dea… sa nu-i dea evreilor) vor asigura operationalizarea a inca 4 baterii Iron Dome si finalizarrea dezvoltarii si operationalizarea sistemului Magic Wand. Spre deosebire de Iron Dome care poate asigura interceptia si distrugerea pe o raza destul de mica, sitemulMagic Wand va putea intercepta rachete balistice (cum ar fi Scudurile siriene sau  Shahab-ul bau-baului zonal, Iranul) la distante de pana la 70 km.

Conform estimarilor, daca primeste ajutorul, Israelul va avea 6 (in loc de 4) baterii Iron Dome operationale pana in a doua jumatate a 2013.

Adicatelea, mintea mea in sinea ei, zice ca e cel putin dubios faptul ca americanii taie in carne vie cand e vorba de proiectele si programele lor de inarmare (spre exempu, C-27J Spartan) da’ cand vine vorba de a “ajuta” Israelul sunt dispusi sa scotoceasca (foarte adanc) in buzunare pentru fonduri…