Suhoi Su-30SM

Suhoi Su-30SM

Africa de Sud este interesata de paserile rusesti. Mai exact, pofteste la avioane multirol Suhoi Su-30 si elicoptere pentru diferite roluri – anunta Kommersant, citand o sursa din delegatia rusa care viziteaza aceasta tara.

Numarul de avioane de lupta pe care le-ar putea cumpara Africa de Sud este inca necunoscut.

Sursa citata de Kommersant spune ca Africa de Sud ar fi putut semna un contract pentru achizitia a 60 de elicoptere pentru roluri diferite cu posibilitatea de a mari numarul la o suta de bucati, dar nu s-a concretizat, pe motiv de indoieli asupra finantarii tranzactiei.

Discutiile asupra posibilei tranzactii au fost conduse in cadrul summit-ului BRICS, la care din partea Rusiei au participat Vladimir Putin, ministrul de externe Sergey Lavrov, ministrul de finante Anton Siluanov si seful corporatiei de stat Rostechnadzor, Chemezov.

Dupa ce s-a ratat semnarea contractului, cele doua parti au cazut de acord sa continue mai tarziu negocierile legate de achizitia de echipament militar.

In prezent, in Africa de Sud opereaza un centru de mentenanta pentru elicopterele fabricate in Rusia  – centru la care participa holdingul Helicopters of Russia si Denel Aviation. Aici se repara elicoptere din tipurile Mi-8/17 si Ka-32.

Sursa: Lenta

BRICS, ne-BRICS, “problema” e alta: Africa de Sud poseda avioane Gripen… iar acum ar putea sa adauge in inventar si Suhoi Su-30!?

Indignarea imi vine de la aplecarile Africii de Sud spre avioane de lupta rusesti. Ie bune, sau nu ie bune?

 

– Iulian Iamandi –