Diverse

Afganii isi schimba doar parul: aviatia afgana transporta droguri!

Resupply in Kunar Valley

Am rămas impresionat de fiecare dată când am văzut imagini de la faţa locului. Oameni amărâţi, tradiţii şi cultură… ciudate, ani şi ani de lupte. M-am numărat printre cei care au crezut într-o oarecare schimbare prin prezenţa trupelor ISAF şi am zis că dincolo de enormele sume de bani şi pierderile în oameni şi material, există efectul benefic.

Ei pe dracu! Afganii au fost descoperiţi transportând droguri cu aparatele de zbor achiziţionate de americani. Cu vreo două miliarde de dolari cheltuiţi în doi ani, americanii s-au trezit că le-au pus traficanţilor la dispoziţie o nouă metodă de transport… iar din comercializarea drogurilor, evident că se cumpără arme care vor fi folosite atât împotriva trupelor străine aflate în prezent pe teritoriul afgan, dar vor fi utilizate mai ales după retragerea acestora.

Americanii au decis să se retragă începând cu 2014. Ne vom retrage şi noi, dar şi ceilalţi.

Şi atunci, ce folos? Pariem că mare parte dintre cei pregătiţi de forţa multinaţională, o bună parte se va înrola în grupări locale şi va fi chiar mai rău decât înainte? Mai bine pregătiţi, mai bine echipaţi şi înarmaţi… Cu siguranţă schimbarea va fi numai în rău, iar grupările teroriste vor avea baze de pregătire în A-stanul ăla pierdut de dinainte de implicarea internaţională.

Pentru ce s-a luptat?

 

7 Comments

  • Ca sa castige NATO in Afganistan ar trebui sa ramana acolo macar 60 de ani.Este nevoie de o prezenta activa si masiva Nato, in zona, si este nevoie de cateva decenii de convietuire cu populatia locala pentru ca aceasta sa fie influentata cultural si mental.Oamenii de acolo sunt prea indobitociti religios ca sa poata fi schimbati mental doar in 10-12 ani.Este nevoie ca o mare parte din tineri, timp de doua-trei generatii, sa fie formati in occident, mai multi ani, apoi sa revina in patria mama unde sa puna in aplicare ideile insusite in vest.Mai este nevoie in primul rand de foarte multi bani care sa fie investiti in educatie si proiecte sociale pentru a moderniza standardul de viata si mentalitatea populatiei afgane care si acum, in majoritate traieste in evul mediu islamic.Concluzia este ca si Afganistanul este un proiect ratat pentru occident.

  • Retarzii americani/occidentali nu au nici un interes sa paraseasca Afganistanul. La dracu’ e o vaca buna de muls, gindeste-te doar la rezervele naturale, uraniu in special si, mai ales la opiu – nr. 1.

  • Cred ca de vina este interventia americana din anii 80 care a creat infrastructura terorista pentru a lupta cu URSS. Astazi platesc doar pretul ca au stirnit duhurile si nu le pot stapini. Ca de obicei pun vina pe altii si asteapta sa plateasca altcineva pentru greselile lor.

  • Bad boys, bad boys, what you gonna’ do-What you gonna’ do when i come for u?…:))..Oare ce masuri se vor lua?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: