Aviaţie

AEW&C pentru India

Ieri pe arodromul Embraer de la Sao Jose dos Campos, a avut loc prima decolare a unui EMB 145 AEW&C ( Airborne Early Warning & Control ), avand ca destinatar India.

EMB-145 Erieye, in culorile Indiei

Acesta a fost primul zbor din cadrul programului de teste, urmand ca aparatul sa fie livrat catre beneficiar in prima jumatate a lui 2012. Numarul total de sisteme AEW&C comandate de indieni de la Embraer este de 3…

Aeronava, un ERJ-145 clasic, a primit sonda IFR ( alimentare in zbor ), sisteme de comunicatii prin satelit, sisteme mai puternice de generare a energiei electrice la bord, sisteme de racire a electronicii de la bord si evident modificari aerodinamice si ale structurii, culminand cu integrarea radarului suedez Erieye, fabricat de Ericsson Microwave Systems.

In afara de cele 3 sisteme ISR – AEW&C pe platforma EMB-145, India mai opereaza deja 5 Embraer Legacy 600 ( construite pe platforma Embraer ERJ-135 ) – pentru plimbarea de colo-colo a vipurilor militare sau vizitatorilor straini.

Sursa:
Aereo

22 Comments

 • Russia…Iranul…China…si acum mai nou India se inarmeaza..exact tarile care ar putea constitui o alianta…..hmmm…cv se petrece aici

   • exact..sa nu uitam ca China e mana in mana cu Iranul…iar legaturile dintre Rusia si China sunt bine stiute, iar cat despre India sa nu uitam ca majoritatea echipamentului lor militar provine din proiecte cu Rusia…

  • despre Rusia…, considerind ca in anii 90… mai tot ruginea, ceea ce se petrece acum as numi mai degraba o reconstruire a armatei, o revenire. ( ca daca compari cu capacitatile militare ale URSS lui, Rusia acum nici pe departe nu ajunge potentialul cela ) Iar India si China, da., intradevar, in special China face pasi foarte mari in inarmare si indeosebi in modernizarea fortelor armate.

 • Alinta asiatica intre India si China… That is funny 🙂
  Rusia a fost un furnizor mare pentru India acu multi ani – in momentul asta India ia din bazar – adica de peste tot.

  • aici te contrazic prin exemple:
   -achizitia de Sukhoi Su-30MKI ( 272 de aeronave )
   -India and Russia share an extensive economic, defence and technological relationship.[58] Shown here is President Pratibha Patil with President Dmitry Medvedev. (sursa wikipedia)
   -achizitia de 720 de tancuri T-90S
   -contributia la proiectul Su PAK FA T-50
   -500 de rachete de croaziera Brahmos
   -achizitia de Mil Mi-35(nu stiu nr lor exact)
   Acestea fiind doar cateva exemple de relatii militare in ultimii 5-6 ani…Deci informatiile pe care le ai sunt eronate…no offence 🙂

   • E mai mult un fel de “o mana spala pe alta” : indienii obtin tehnologie de varf ( ?? ) , iar rusii transforma proiecte de pe hartie (sau stadiu de prototip) in alpicatii utilizabile pe scara larga, totul cu banii indienilor

    • proiectul T – 50 este finansat 25 % din banii indieni. 🙂 ( restul din bugetul Rusiei ) Asta intrebare e ca VPK ul rusesc a supravetuit in mare parte datorita banilor de pe vinzarile de tehnica Indiei si Chinei..

   • Nu inteleg de ce nu au folosit din prima MIG 29K, am vazut un documentar care zicea ca au concurat ambele si SU-33 a iesit castigator, si acuma dupa 30 de ani s-au hotarat sa renunte la SU-33 sa cumpere MIG? Chiar asa scurta este durata lor de viata?

    • Su ul atunci avea capacitati mai mari., dar se vede ca nu l-au mai dezvoltat.., iar pentru indieni a fost comanda pentru MiG 29 pentru marina lor, de aici le-a iesit si rusilor mai ieftin sa dezvolte MiGul pentru ei. Zic ca are o resursa de viata de doua ori mai mare ca Su -l, radar nou, capabil sa poarte rachete noi anti nava.. aer – aer..s.a.

     • totusi cred.. ca vom vedea o dezvoltare a Su 33 pe un nou portavion. ( la rusi, in afara de T -50, cel mai capabil vinator este Su 35, eu banuiesc ca-l vor navaliza..)

    • observati in video, dupa prima aterizare pe portavion, pilotul este “trasnit” cu fundul de cablul arestor. 🙂

 • parca si pakistanezii au Erieye in dotare. Ma mir ca indienii nu s-au dus undeva mai departe, din cate tin eu minte dezvoltasera cu israelienii un alt avion pe platforma Phalcon , un AWACS ceva mai mare. de unde nevoia asta pentru 2 platforme care fac cam acelasi lucru nu inteleg. Mi se pare ca urmeaza modelul chinezesc, dar eu personal nu ii vad utilitatea

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: