Aviaţie Terestre

Aeropurtatele ar putea fi dotate si cu Typhoon 6×6 APC

Typhoon 6x6 armored personnel carrier KamAZ

Typhoon 6×6 armored personnel carrier KamAZ

Trupele Aeropurtate ale Rusiei vor fi echipate în principal cu vehicule blindate indigene, inclusiv Tigr-M, a declarat comandantul Aeropurtatelor, general colonel Vladimir Shamanov.

Acelaşi Şamanov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă:

“Our brigade-level air assault units will have an armored car component based on Tigr vehicles,” “The deliveries of Tigr-M will start soon, and the first recipients of these vehicles will be special forces units.”

SPM-2 GAZ-233036 Tigr este un vehicul militar multirol cu mobilitate mare, fabricat la MIC, o divizie a GAZ Group.

Tigr poate atinge viteza maximă de 150 kilometri pe oră şi poate transporta până la nouă persoane sau 1.2 tone.

Aeropurtatele ar putea comanda şi transportorul blindat experimental Typhoon 6×6, produs tot al KamAZ, după ce vehiculul va fi modificat pentru a îndeplini pretenţiile paraşutiştilor ruşi – a mai spus Shamanov.

Declaraţiile şui Shamanov apar la scurt timp după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că nu va mai achiziţiona blindate italiene Lynx.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

8 Comments

  • Cred ca domnu Shamnov a vorbit si el din spirit nationalist si publicitar ,da sa fim seriosi ei abia au reusit sa achizitioneze cateva BMD-4M si BTR-MD Rakushka si ar “putea” achizitiona acel camion Blindat . Ce sa faca parasutistii cu un astfel de camion ?! Aia se duc cumva la “plimbare ” prin campul de lupta si hai sa se plimbe cu un camion blindat tip MRAP , pai trebuie modificat nital si facute o sumedenie de teste pt parasutare, (se gaseste pe you tube filmulete cu testele cu camionul Kamaz ce a fost adoptat de VDV pt a inlocui batranul GAZ-66) asa ca va mai curge apa pe Volga pana sa ajunga asta in VDV desii dupa cum rusii organizat aeropurtatele tot nu-i vad rostul in dotarea acelor trupe.

    • Probabil ca s-au gandit la Typhoon pur pentru rolul de MRAP in misiunile in care VDV va avea nevoie de el, dupa cum Shoigu anunta ca VDV ar putea deveni Forta de Reactie Rapida, probabil ca a fost luat in calcul si necesarul pentru teatru de operatii cu conflict asimetric unde VDV ar avea nevoie de MRAP.

  • In misiuni de reactie rapida nu folosesti MRAP. Dar nu-i exclus ca sa se faca si o astfel de dotare la fel si cu Mistralu in marina . Apropo de forta de reactie rapida , desii nu poate fi incadrata la o astfel de misiune (oare?!) cum incadrezi “mutarea” rusilor in razboiul din Yugoslavia cand rusii au trimis ca forte de mentinerea pacii – parasutisti.

    • Stiu unde bati, dar nu m-as tine cu toate unghiile infipte in conceptul de forte de reactie rapide care sunt ingreunate de MRAP – zic asta cu gandul la doua aspecte: aparitia unor MRAP mai usoare si mobile, sa nu uitam ca Mexicul a comandat recent Sandcat in versiunea MRAP (deci mai usor si mai mobil decat Cougar 6×6 sau Typhoon 6×6) si, al doilea aspect ar fi ca nu am in minte o brigada VDV (sa zicem) dotata in exclusivitate cu MRAP, ci doar subunitati specializate – cum ar fi EOD. Iar, pe rusi nu ii putem plange de lipsa unor avioane capabile sa transporte pe un aeroport proaspat luat si cateva MRAP-uri componente ale unei forte de reactie rapida, cu toate ca acum inca nu sunt cu inventarele la zi in ceea ce priveste numarul necesar de avioane de transport.

    • Nu am aprofundat subiectul – rusii in Iugoslavia. Nu sunt un guru care sa le stie pe toate, daca era asa ma bagam langa Adrian Nastase si scriam amandoi in liniste cateva carti. 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: