Aviaţie

Adevarul: Primul Lady Gaga pe anul asta! Romania… cocheteaza! Hahahaha!

Probabil d-astea..

🙂 În goana după senzaţional, ziarul… da, aţi ghicit! Este vorba, ca de obicei despre Adevărul.. ne prezantă o ştire idioată, preluată dintr-o sursă pe care se chinuie să o lustruiască spre a arăta mai serioasă. Bla-bla-bla, bla-bla, bla.

Felicitări doamnei, sau domnişoarei, după gust, Magda Crişan, care s-a năpustit precum raţa la much. Brava duduie, ia de la noi un Lady Gaga!

Lady Gaga

Deci, ne-am pricopsit cu o decernare de “Lady Gaga” aşa, de la capul locului. Ca sa nu zic de la capul anului, că e ruşine.

Poftim, să vedeţ’ pentru ce am acordat primul trofeu L.G. pe anul acesta:

România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania. Vecinii bulgari sunt deja pe cale să achiziţioneze opt astfel de avioane de la nemţi, scrie „Financial Times Deutschland”.

Publicaţia ,,Financial Times Deutschland” (FTD) susţine că Germania este pe cale să obţină bani buni din vânzarea unor avioane la mâna a doua, dar aproape noi, de tip Eurofighter. Interesaţi sunt în primul rând bulgarii, care s-au arătat interesaţi de achizionarea a opt aeronave.

Premierul bulgar negociază cu Merkel

Va discuta despre achiziţie cu Angela Merkel, cancelarul german, chiar premierul bulgar Boiko Borisov, care efectuează o vizită oficială la Berlin, în 17 ianuarie. Interesate de apartele Eurofighter second-hand sunt şi alte ţări, cu precădere din estul Europei, notează FTD. Printre acestea se numără Cehia, Croaţia, Slovacia şi România.

Soluţii ieftine pentru bugete limitate

,,Pentru aceste ţări cumpărarea de avioane militare noi este prea costisitoare, având în vedere bugetul restrâns pentru Apărare. Astfel ţările caută soluţii ieftine de modernizare a flotei de avioane”, relatează publicaţia.

80 de milioane de euro pentru un avion nou

Avioane Eurofighter, construite de un concern european format din EADS, BAE Systems şi Alenia Aeronautica au fost cumpărate în afară de Germania, de Marea Britanie, Italia, Spania, Austria şi Arabia Saudită. Prețul de achiziţie a unei aeronave se ridică la între 60 și 80 de milioane de euro. În preţ este inclus şi antrenamentul piloților.

Ne-am răzgândit?

Declaraţiile oficialilor de la Sofia şi Bucureşti pun sub semnul întrebării informaţia oferită de FTD, o publicaţie extrem de serioasă. Premierul bulgar, Boiko Borisov a spus zilele trecute că Bulgaria nu va cumpăra avioane militare noi atâta vreme ce problemele din educaţie nu sunt rezolvate.

Problema avioanelor discutată în CSAT

În cazul României, preşedintele Traian Băsescu a declarat după şedinţa CSAT din 15 decembrie 2011 că România nu are deocamdată ,,soluţii de finanţare” pentru modernizarea flotei aeriene.

Băsescu: Măcar un avion pe an să cumpărăm

,,Se prefigurează o situaţie critică. În 2015 avioanele pe care le avem îşi epuizează durata de funcţionare, iar noi nu ne putem onora angajamentul NATO de a avea 48 de avioane care patrulează deasupra spaţiului aerian al României”, a declarat şeful statului, precizând că şi în acest condiţii trebuie găsite soluţii ,,în cel mai scurt timp”. ,,Este exclus să ne putem angaja pe un contract de 48 de avioane, putem să începem chiar şi cu un avion pe an”, spunea luna trecută Băsescu.

Tanti jurnalista? Ce-ai pus în pahar de scrii atât de disco?

Auzi texte… “România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania.

Sursa, evident… Adevărul.

Cochetează, dădică? Da’  de unde ţi-ai cumpărat călimara asta cu cerneală de jurnalism-bordelier? Te-au avansat în trust, după ce ţi-ai făcut “mâna” pe la tabloid?

Şi, mai citeşte nişte almanahe, ca să te prinzi cum e cu exprimarea limbii ăsteia. Că d-aia iei zgomoţei de la ditamai ziarul! “cochetează cu ideea să cumpere avioane” – mor, nu mai am aer, mă ud cu apă.

Lemn. Stai jos, patru!

“Cochetează”… :)))))))))))))))))))))))))))

‘ţi-ar peniţa să-ţi fie..

P.S.: – Bre, din motive evidente, nu dezvoltăm în această postare nepriceperea autoarei. Doar ne distrăm. 🙂

*

Multumim prietenului nostru Johnny Vlad, care ne-a semnalat articolul pe Facebook.

7 Comments

 • Bre,dacă a apărut în FTD ăsta nu care cumva ăștia de la Eurofighter se chinuie să le bage pe gât pigmeilor din est niște EF T1 :))) oricum Mercedes rămâme Mercedes chiar și la mâna a doua,decât o americancă veche de 30 de ani aka F-16 Block 25 tot mai bun un Typhoon,unde mai pui că la bani sunt comparabile.

 • “datorita pretului enorm de intretinere” 🙂

  Si dupa cum se stie Romania este un cumparator care in contractele sale publice alege intotdeauna varianta cea mai ieftina, economica si avantajoasa pt tara. Se poate spune ca avem unul dintre cele mai oneste, transparente, consiste si realiste sistem de achizitii publice din Europa. Jurnalisti probabil ca mananca si ei o paine pt ca noi niciodata nu ne-am batut joc de bani publici si toate achizitiile noastre inclusiv cele militare nu au avut in considerare decat elemente economice si de eficienta. (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/BAE_Systems – BAE is alleged to have paid “secret offshore commissions” of over £7 million to secure the sale of HMS London and HMS Coventry to the Romanian Navy. BAE received a £116 million contract for the refurbishment of the ships prior to delivery however the British taxpayer only received the scrap value of £100,000 each from the sale)

  Deci de ce sa comentam ceva ce e imposibil in politica romaneasca ?

  Adica daca platim 116 mil lire sterline doar pt o varuiala la 2 nave fara macar a le inarma de ce ne facem griji de pretul de intretinere a unor avioane de vanatoare.

  Nu zic ca se va intampla dar….nici foarte de exclus nu este. Parca citeam undeva ca Basescu se plangea nu vom putea asigura securitatea spatiului aerian, nu zicea nimic de capacitati aer-sol.
  Ele se pot instala dupa…..contra cost (ca la fregate) problema ar fi ca macar armament aer-aer sa aiba si nu doar radar si tun (tot ca la fregate

  • Bai nu stiu cine v-a spus ca Eurofighter T1 nu are capabilitati aer-sol, nu e chiar asa de impotent, Rachetele Magic 2 si Python 3 snt compatibile cu Typhoonu-ul asa ca problema pe termen scurt rezolvata 😉

 • Sa stea linistiti Adevarul! Exista un Eurofighter deja in Romania! E la mine pe birous, la scara 1/72, metalic! 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: