Probabil d-astea..

🙂 În goana după senzaţional, ziarul… da, aţi ghicit! Este vorba, ca de obicei despre Adevărul.. ne prezantă o ştire idioată, preluată dintr-o sursă pe care se chinuie să o lustruiască spre a arăta mai serioasă. Bla-bla-bla, bla-bla, bla.

Felicitări doamnei, sau domnişoarei, după gust, Magda Crişan, care s-a năpustit precum raţa la much. Brava duduie, ia de la noi un Lady Gaga!

Lady Gaga

Deci, ne-am pricopsit cu o decernare de “Lady Gaga” aşa, de la capul locului. Ca sa nu zic de la capul anului, că e ruşine.

Poftim, să vedeţ’ pentru ce am acordat primul trofeu L.G. pe anul acesta:

România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania. Vecinii bulgari sunt deja pe cale să achiziţioneze opt astfel de avioane de la nemţi, scrie „Financial Times Deutschland”.

Publicaţia ,,Financial Times Deutschland” (FTD) susţine că Germania este pe cale să obţină bani buni din vânzarea unor avioane la mâna a doua, dar aproape noi, de tip Eurofighter. Interesaţi sunt în primul rând bulgarii, care s-au arătat interesaţi de achizionarea a opt aeronave.

Premierul bulgar negociază cu Merkel

Va discuta despre achiziţie cu Angela Merkel, cancelarul german, chiar premierul bulgar Boiko Borisov, care efectuează o vizită oficială la Berlin, în 17 ianuarie. Interesate de apartele Eurofighter second-hand sunt şi alte ţări, cu precădere din estul Europei, notează FTD. Printre acestea se numără Cehia, Croaţia, Slovacia şi România.

Soluţii ieftine pentru bugete limitate

,,Pentru aceste ţări cumpărarea de avioane militare noi este prea costisitoare, având în vedere bugetul restrâns pentru Apărare. Astfel ţările caută soluţii ieftine de modernizare a flotei de avioane”, relatează publicaţia.

80 de milioane de euro pentru un avion nou

Avioane Eurofighter, construite de un concern european format din EADS, BAE Systems şi Alenia Aeronautica au fost cumpărate în afară de Germania, de Marea Britanie, Italia, Spania, Austria şi Arabia Saudită. Prețul de achiziţie a unei aeronave se ridică la între 60 și 80 de milioane de euro. În preţ este inclus şi antrenamentul piloților.

Ne-am răzgândit?

Declaraţiile oficialilor de la Sofia şi Bucureşti pun sub semnul întrebării informaţia oferită de FTD, o publicaţie extrem de serioasă. Premierul bulgar, Boiko Borisov a spus zilele trecute că Bulgaria nu va cumpăra avioane militare noi atâta vreme ce problemele din educaţie nu sunt rezolvate.

Problema avioanelor discutată în CSAT

În cazul României, preşedintele Traian Băsescu a declarat după şedinţa CSAT din 15 decembrie 2011 că România nu are deocamdată ,,soluţii de finanţare” pentru modernizarea flotei aeriene.

Băsescu: Măcar un avion pe an să cumpărăm

,,Se prefigurează o situaţie critică. În 2015 avioanele pe care le avem îşi epuizează durata de funcţionare, iar noi nu ne putem onora angajamentul NATO de a avea 48 de avioane care patrulează deasupra spaţiului aerian al României”, a declarat şeful statului, precizând că şi în acest condiţii trebuie găsite soluţii ,,în cel mai scurt timp”. ,,Este exclus să ne putem angaja pe un contract de 48 de avioane, putem să începem chiar şi cu un avion pe an”, spunea luna trecută Băsescu.

Tanti jurnalista? Ce-ai pus în pahar de scrii atât de disco?

Auzi texte… “România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania.

Sursa, evident… Adevărul.

Cochetează, dădică? Da’  de unde ţi-ai cumpărat călimara asta cu cerneală de jurnalism-bordelier? Te-au avansat în trust, după ce ţi-ai făcut “mâna” pe la tabloid?

Şi, mai citeşte nişte almanahe, ca să te prinzi cum e cu exprimarea limbii ăsteia. Că d-aia iei zgomoţei de la ditamai ziarul! “cochetează cu ideea să cumpere avioane” – mor, nu mai am aer, mă ud cu apă.

Lemn. Stai jos, patru!

“Cochetează”… :)))))))))))))))))))))))))))

‘ţi-ar peniţa să-ţi fie..

P.S.: – Bre, din motive evidente, nu dezvoltăm în această postare nepriceperea autoarei. Doar ne distrăm. 🙂

*

Multumim prietenului nostru Johnny Vlad, care ne-a semnalat articolul pe Facebook.