Din anul de învățământ 2017-2018, alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.
Structurile cu rol de reglementare au inițiat procedurile de modificare/completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017.
Secţia Presă
Cam vag, MApN-ule!
Detalii, ceva, te rog…
Ca daca interpretez eu grasit, la colegiile militare s-ar putea sa nu mai fie doar 20 de fete pe loc (si baietii 100) in fiecare an ci…mai putine fete! 🙂
”Pai cum asa mai Razvane – narodule?!”
Simplu: zice in comuncat…”cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.” Zice! Inclusiv alea fizice, banuiesc, nu?..deci fetele…on our six!
erata…”20 de locuri pt. fete”
Hehe, eu vad lucrurile altfel. Cresc sansele sa fie invers si spun asta din experienta mea de viata: am intalnit mai multe fete cu note mari in catalog decat baieti tineri si care merg la sala. Baremele alea fizice nu-s chiar asa de speriat pentru varsta respectiva, gandindu-ma ca cine doreste sa intre intr-o institutie militara de invatamant se pregateste cu ani buni inainte… deci se poate pregati cativa ani si pentru probele fizice.
Cel putin, asa vad eu. Ala dintr-o generatie care n-a mancat cu E-uri si a facut sport. Acum, vad cam mult tineret care nu rezista la munca fizica macar.
In cazul acesta si baremele pentru probele sportive trebuie sa fie la fel. In caz contrar barbatii ar fi discriminati.
Nu vor exista locuri ptr. fete,respectiv baieti,eu asa inteleg.Probele fizice,criteriul de inaltime,nu vor fi identice dar apropiate.Deci exista si posibilitatea teoretica, ca intr-un an, sa fie o promotie numai de fete.
O tampenie mai mare nu poate sa fie. Cine o sa le mai care la femeile militar ranitele armamentul pentru ca va spun doar cateva femei sunt militari restul sunt niste papitoaie care se fudulesc in uniforma in fata aparatelor de fotografiat si filmat si care fac treaba acolo unde trebuie (comandantii stiu). In rest ZERO , NU FAC NIMIC IN ARMATA. BAI DA ASTIA CHIAR ASA DE PROOSTI SUNT . Le este frica sa traga cu arma dar sa participe la o lupta.
De ce?Eu abia astept sa vad un pluton de baieti de 19-25 ani comandat de o domnisoara sblt.!
Are dreptate Stroe.
Cu ceva ani in urma am fost numit sa pregatesc pentru o sedinta de tragere aceste domnisoare cu fumuri si sa merg cu ele in poligonul din SIBIU pentru a executa o sedinta de tragere. A fost un chin din toate punctele de vedere.
Evident ca eu am fost de vina ca LE-AM chinuit sa sa pregateasca intensiv in conditiile sedintei si sa parcurga cei 7 km pe jos pana in poligon la fel ca baietii.
Chiar dupa tragere am fost schimbat de la conducerea pl de fete si mustrat.
Pot sa va asigur din propria experienta ca domnisoarele nu vor fii in stare sa ajunga la poligon decat (cu masina ,autobuzul si camionul special pregatit pentru ele) sau dupa nenumarate opriri pentru ajustarea echipamentului….etc, iar despre trageri executate in conditiile sedintelor sa nu mai vorbim( au conditii speciale oricum).
PROTECTORI SI PROTECTOARE ale acestora se vor gasi intotdeauna….
Cuvantul magic fiind “sub..”
O sa fie egalitate peste tot nu? Sau ele o sa fie cu uniforma cu salariul si cu parada in spatele fronutului in ceva birou caldut si fraierii de sex barbatesc primesc pusca si ordinul pe aici nu se trece.
Ca asa e la razboi, se si moare.
asta e din ciclul “Armata e pe ciclu” 🙂 🙂 , daca armament modern nu mai e macar s’o umplem de femei tinere, cateva brigazi din astea mai statute daca le mai dai si niste sticlutze de vodka la ele astea opresc singure orice ofensiva sovietica, trebuie sa recunosc ca exista nistre strategi fini pe acolo prin SMGul ala, specialisti in razboiul asimetric
Candva toate fetele absolvente ale scolilor sanitare deveneau automat si subofiteri in rezerva ai armatei.Acum de ce nu s-ar putea sa fie la fel,dar cu o conditie, sa aiba un c.i.m. cu o unitate sanitara civila acreditata.