Trhnician bibilind un Abrams

Anniston Army Depot a prins recent un contract pentru reconditionarea a 143 tancuri M1 Abrams pentru Fortele Terestre ale Arabiei Saudite. Contractul se desfasoara in parteneriat cu General Dynamics Land Systems, mai exact Lima Army Tank Plant, Ohio. Cele 143 tancuri reprezinta o prima transa a unui contract mai mare, pentru o a doua transa, de 129 testoase, asteptadu-se finantare.

Aproximativ 326000 ore de munca sunt necesare pentru reconditionarea Abrams-urilor. Angajatii de la Anniston urmeaza sa dezmembreze sa ia la polizor si sa repare (acolo unde este necesar) carcasele si turelele tancurilor cu destinatia finala Arabia Saudita.

“The vehicles coming in for this program are all M1A2 tanks and will be reconfigured through this program to M1A2S, which is the Saudi version of the M1 Abrams tank,” a declarat Michael Epps, directolul de program al Anniston Army Depot.

Operatiunile reprezinta o parte importanta in transformarea tancurilor de la standardul M1A2 la standardul M1A2S prin modificarea ansamblului vizorului principal al tragatorului, a panoului de control al calculatorului de tragere si a sistemului de elevatie a tunului.

Dupa finalizarea reparatiilor carcasele blindate si turelele vor fi expediate catre uzina de la Lima unde General Dynamics Land Systems va executa montajul final, intagrarea si testarea noilor sisteme.

 

Sursa:
Army.mil