Aviaţie

AASM va echipa avioanele concurente lui Rafale

Rafale cu AASM

AASM de la Sagem ar putea fi integrată pe avioanele F-16 pentru ca producătorul să beneficieze de comenzi din partea ţărilor care nu operează avioane de fabricaţie franceză.

La finalul lunii trecute ziarul francez Les Echos a publicat un articol în care anunţa că o firmă subsidiară a SAFRAN Group lucrează la un studiu de fezabilitate pentru înarmarea avioanelor produse în Statele Unite ale Americii cu muniţia inteligentă AASM. Conform surselor citate, Franţa va permite integrarea AASM pe F-16.

“The challenge for Sagem: get a share of the market for upgrades of the F-16, which had produced 4,500 units, and thus recoup losses recorded in the program AASM,”

AASM este o armă aer-sol modulară intrată în inventare în anul 2008 şi care a fost utilizată în Afganistan şi Libia.

Produsă de către Sagem şi promovată pe piaţă împreună cu cei de la MBDA, arma poate fi folosită ziua şi noaptea cu o acurateţe de un metru, împotriva ţintelor staţionare sau mobile.

În prezent AASM se află în dotarea Franţei şi Marocului (pe avioanele Mirage F1), dar poate intra şi în inventarele Arabiei Saudite (pe Tornado sau Eurofighter Typhoon), Malaeziei (pe avioanele Suhoi), dar şi în dotarea unor operatori de F-16 cum ar fi Danemarca şi Iordania.

Sursa: Challenges

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

 

4 Comments

 • Nu stiu de ce dar am o vaga banuiala ca AASM va fi integrata pe F 16 din Maroc in prima faza….iar apoi probabil pe undeva prin tarile arabe…
  Ar fi culmea sa o vedem atarnata si de Su 30 rusesti si totusi nu ar fi mare surpriza sa o vedem in cativa ani pe grinzile de acrosaj ale Su 30 MKI indiene.

  • Nu cred ca va fi culmea.Cred ca va fi o realitate ce anticipezi tu.
   Si cand te gandesti ca mai sunt unii care contesta performantele tehnicii militare franceze.Ma rog, fiecare cu opinia lui.

 • asta n-ar fi rau nici pentru noi
  ca e doar un kit de ghidare pus pe o dumb bomb care cred ca ar putea fi fabricata in tara

  e chiar un moment bun de dotare – trebuie statele sa isi recupereze cheltuielile alea uriase de dezvoltare
  si ai access la chestii off the shelf, fara sa trebuiasca sa iei “la pachet” cu rafale sau macar bomba la care se pune kitul de ghidare

  da ma rog, noi suntem ocupati cu altceva, si ce bani de programe de inzestrare si infrastructura – ca vin alegerile, borduri, petice de asfalt si panselutze

  de fapt si panselutzele sunt tot “infrastructura” in romania

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: