A160 Hummingbird UAV

Eşti în Afganistan şi primeşti informaţii despre un camion care transportă lăzi cu  muniţie pentru  insurgenţi, printr-o trecătoare.
– Ai nevoie sa îl urmăreşti pentru că s-ar putea ca acesta  sa fie drumul pe care se transportă armele, dar pentru a-l afla  ar trebui sa supraveghezi o suprafaţă de teren foarte mare pentru care ai avea nevoie de o mulţime  de drone şi avioane spion.
– Armata trimite un nou tip de elicopter-dronă  în războiul din Afganistan.Trei dintre aceste elicoptere sunt dotate cu cel mai performant senzor de pâna acum. La inceputul primaverii  viitoare soldatii americani vor „teleghida” un  „Boeing A160 Hummingbird”.
Datorită  sistemului  ultraperformant  de supraveghere a terenului în timp real „Autonomous Real-time Ground Ubiquitous Surveillance”, va fi posibilă  filmarea întregii zone afgane.
Acesta a  fost creat iniţial pentru Fortele Speciale ale armatei americane de către oamenii de ştiinţă de la DARPA.

Şi totuşi, cât de performant este ARGUS? Cu doar o cameră de 1,8 gigapixeli, cu doar o „clipire” a „ochiului”, ARGUS  poate acoperi până la 36 de mile pătrate, în funcţie  de calitatea rezoluţiei. Piloţii de la sol pot primi 65 de ferestre video scalabile doar dintr-o „clipire”.
Nu este prima dată când  armata americană se foloseşte de astfel  „păsări” în războiul afgan. Lt. col.  Matthew Munster susţine că este prima dată când testeaza drona ARGUS, aşa că în anul ce urmează doreşte să verifice cât de minunat funcţionează camerele video, senzorii şi datalink-ul.
Hummingbird nu va fi singurul echipat cu sistemul ARGUS. Sunt voci care susţin că urmează un gigantic balon de observaţie, cunoscut sub numele de Blue Devil II, ce va pluti în aer timp de cinci zile, perioadă în care va utiliza pachetul video.
Nu este sigur, însă, că  ARGUS va fi pregătit pentru testare şi utilizare în Afganistan anul acesta, chiar dacă Blue Devil II îşi va fi atins scopurile iniţiale.
Nu încape îndoială că sistemul ARGUS va fi un real succes.
Aşteptăm veşti cât de curand şi le dorim succes în realizarea mega-proiectului.

Sursa: DangerRoom

Autor: Sim005