Acţiune a echipajului fregatei Regele Ferdinand

Acţiune a echipajului fregatei Regele Ferdinand

Haideţi să dezbatem, cum am promis: A fost necesară participarea la Atalanta? S-a meritat?

Temă aleasă pornind de la comentariile scris de trei dintre colegii noştri de discuţii:

MW:

“Cat a costat aventura? Si era necesara?”

Dorel:

“da’ piratii, unde e piratii?

au prins noua chiori intr-un schif (asa se zice pe romaneste), dar aca au fost pescari?
ia uite ce zice “adevarul” dupa misiunea in marea mediterana http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Cu…#commentsPage-2

“Fregata Regele Ferdinand s-a întors din ultima misiune NATO în decembrie 2010, desfăşurată în luna noiembrie, tot în Marea Mediterană. Acţiunea reprezentase a şasea participare a Forţelor Navale Române la operaţiunile de sporire a securităţii în Europa.

„A fost o misiune ce a avut ca scop securitatea în Europa şi descurajarea acţiunilor teroriste. În timpul patrulelor am descoperit nave suspecte ce transportau ţigări. Noi nu ne ocupăm de acestea, dar am dat raportul mai departe pentru a se lua măsuri”, a declarat atunci căpitanul second Marian Ioan.”

“Preşedinţia a precizat că pentru operarea timp de trei luni în Marea Mediterană este necesară suma de 4,5 milioane euro, ce vor fi alocaţi de Executiv în următoarea şedinţă de guvern.”
DECI AM CAUTAT ARME PENTRU GADAFI SI AM GASIT TIGARI. DISTRACTIA NE-A COSTAT 4,5 MILIOANE DOLARI.

astea doua luni de misiune cat ne-a costat? pentru cei noua ciudati?
exercitii mult mai ieftine puteam face si in marea neagra, cu niste pescari turci care ne fura calcanul.

ASPECT NEPRETUIT PE DRAKU, NENE RESBOIULE!”

*

Înainte de a porni discuţiile, ţin să spun câteva cuvinte pentru că nu vreau să existe interpretări în ceea ce mă priveşte.

Deci, să clarific… Nu este fregata lu’ mama. N-ar avea loc pe Braţul Borcea, la mine la Călăraşi, aşa că nu vă gândiţi că “ţin” cu marina şi marinarii din motive personale.

Spre deosebire de Forţele Aeriene şi de Forţele Terestre, Statul Major al Forţelor Navale dispune de cel mai frumos şi mai bun site, comunicarea şi informarea mergând cel mai bine.

Am colaborat foarte bine cu SMFN la Summer Storm 2012, antrenamentele de la bordul fregatei Regele Ferdinand şi în cadrul festivităţilor de Ziua Marinei României, de la bordul fregatei Regele Ferdinand.

Nu vorbesc despre prieteniile pe care le avem cu oameni deosebiti din marina, Batalionul de Infanterie Marina, Centrul de Scafandri, GNFOS.

Nu vreau să vorbesc despre Dacian Thunder 2012 desfăşurat la Luna… tot americani erau şi cei de la Summer Storm 2012, exerciţiu la care l-am avut acreditat pe colegul nostru Mozambic, la Capu Midia.

Pur şi simplu, Marina ştie ce înseamnă comunicare, informare, imagine.

Aşa că, voi lăsa poziţia de moderator şi am să particip la dezbateri fără nici un greţ.