Diagrama sistemului Kepler 22b

In Resboiu cel Nou, am decis sa abordam mai multe domenii decat o pe Resboiu cel Batran. Intre cele care sunt planificate, dar raman momentan la stadiul de surprize, debutam acum cu categoria Resboiul Stelelor. Dupa cum v-am obisnuit, suntem niste neastamparati si confirmam in continuare: “Resboiul Stelelor”! 🙂

Printre subiectele militare, vom strecura din cand in cand si cate ceva civil dar de interes. Cum ar fi:

Nava spatiala Kepler a descoperit descoperirea primei planete aflata in “habitable zone”, regiunea unde poate fi intalnita apa in stare lichida pe suprafata planetelor. Botezata Kepler 22b, planeta are o temperatura de 22 grade la suprafata, ceea ce o transforma intr-o candidata ideala… sau aproape ideala.

De ce “aproape”? Pai, Kepler 22b este de doua ori si jumatate mai mare decat Terra si, cel mai suparator detaliu este acela ca se afla la vreo sase sute de ani lumina distanta de noi, ceea ce s-ar traduce intr-un zbor de 22 milioane de ani cu tehnologia actuala.

Departe rau!

Kepler 22b insa, este prima confirmare. Senzorii de pe nava spatiala au descoperit pana in prezent peste o mie de planete candidate, dintre care zece au dimensiuni apropiate de planeta noastra si orbiteaza in zona populabila din vecinatatea stelei-soare. Despre acestea, urmeaza sa aflam mai multe dupa ce vor fi observate pentru verificari.

Revenind la Kepler 22b, inca nu se cunoaste daca este predominant din roci, gaz sau lichid, insa descoperirea ei reprezinta un pas important in gasirea de planete pe care sa le putem coloniza.

Desigur, daca sunt nepopulate. Desigur, daca le vom gasi populate de o rasa inferioara noua din punct de vedere tehnologic, ca sa ne putem executa mendrele de colonizatori dupa modelele cunoscute in istorie…

Desigur, exista riscul sa descoperim o rasa sau mai multe, pentru care sa prezentam interes deosebit si sa sfarsim rontaiti, inrobiti, killeriti.

Dar, cine nu risca, nu castiga. Nu?

Sursa: NASA