Marină

7 raniti intr-un incendiu la bordul USS Miami

USS Miami SSN-755, in vremuri mai bune (Foto: Kevin K. Langford, US Navy)

Un incendiu extrem de periculos a izbucnit miercuri seara la bordul SSN-755 Miami, submarin nuclear de atac din Clasa Los Angeles. La momentul izbucnirii incendiului, submarinul se afla intr-unul din docurile Portsmouth Naval Shipyard. Nava era supusa unor operatiuni de intretinere de rutina.

Focul a izbucnit in interiorul submarinului, in zona puntii de comanda si a compartimentelor echipajului, spatiul restrans si fumul degajat complicand foarte mult munca echipelor de pompieri.

“The fire spread to spaces within the submarine that were difficult to access. The heat and smoke contained in these confined spaces made it challenging for firefighters to combat the blaze,” a declarat Contraamiralul Rick Breckenridge, comandantul grupului de submarine din care facea parte USS Miami.

Printre raniti se numara doi membri ai echipajului, si cinci pompieri (trei angajati ai santierului naval si doi civili).

Reactorul nuclear al navei e localizat in afara zonei afectata de incendiu, si a fost scos din functiune de cateva luni, fiind conform rapoartelor emise in urma incendiului, stabil si neafectat.

“The USS Miami’s reactor was not operating at any time the fire broke out and remained unaffected and stable throughout”, a declarat capitanul Bryant Fuller, comandantul Portsmouth Naval Shipyard, Maine.

 – Griffon 236 –

Sursa:
digitaljournal

PS:
Sa pun si un filmulete…

5 Comments

 • Super no dragi baciului vedeti ca se intimpla daca uita astia tigarile lunga clapitele de fin de pe submarin. No hai la mai mare.

 • In tehnica lor nemainintalnita, perfecta, unicata, superioara arienilor, unicatii, magnifii, 20000 ani avans tehnologic, le-a ars submarinul ca o torta, si stand pe loc.
  Sigur a fost: bin laden, ghadafi, kim jong il, iranul, sau chiar vre-un tigan la furat cabluri.
  Bun … acum cu cine mai pune de un razboi ca au fost pradati … probabil tot cu o tara in care se apara cu arcasii pe cai, sper ca nu romania.

  • Fratilor, dar ce arde, zici ca-i din cauciuc, asa incendiu nu am mai vazut de la WTC.
   artisti americanii astia in materiale ignifuge.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: