U-28A

… in urma unui accident in care a fost implicata o aeronava  U-28A. Cei 4 militari au decedat sambata cand aeronava in care se aflau, optimizata pentru misiuni ISR, a muscat tarana in apropiere de Camp Lemonnier, in Djibouti. Militarii se pregateau de aterizare la intoarcerea dintr-o misiune in sprijinul Operatiunii Enduring Freedom, in zona Cornului Africii.

Camp Lemonnier este baza cartierului general al Combined Joint Task Force-Horn of Africa, care are ca principala misiune intarirea securitatii in estul Africii. De asemenea e situata fix in vecinatatea Somaliei de unde luna trecuta cateva echipe ale US Special Operations Command (USSOCOM), au executat extractia unor ostatici.

U-28A, este un derivat militarizat al turbopropulsorului PC-12, fabricat de elvetienii de la Pilatus, si este utilizat ca platforma ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) in sprijinul fortelor pentru operatiuni speciale. Cauzele accidentului sunt necunoscute pentru moment. Cei 4 militari cu varste cuprinse intre 26 si 30 ani, aveau experienta de minim 600 ore in misiuni de lupta.

“Initial indications are it wasn’t shot down,” a declarat Staff Sergeant Ryan Whitney, reprezentatnt al Departamentului de Relatii cu Publicul al Hurlburt Field, Florida, baza a cartierului general al Air Force Special Operations Command.

Sursa:
DefenceWeb