Vitejii din "300" Sfântul Andrei, Poligonul Smârdan

Vitejii din “300” Sfântul Andrei, Poligonul Smârdan

Astăzi, într-un mult mai complex prezent decât în alte dăţi, sărbătorim Armata României luptătoare pentru întemeierea, independenţa, reîntregirea, libertatea şi securitatea poporului român şi a pământului strămoşesc.

Astăzi, le suntem alături cu prietenie, respect şi gânduri bune tuturor militarilor români, oriunde s-ar afla aceştia… căci, prezentul este mult mai complex.

Astăzi, nu trebuie să le uităm nici faptele de pe frontul de acasă. Pentru că ei sunt primii chemaţi să execute misiuni umanitare, la inundaţii şi chiar la deszăpezire.

Ne mândrim cu ei, cu militarii Armatei României.

Ne revedem cu bucurie în poligoane, la exerciţii şi la ceremonii, deseori ne întâlnim întâmplător cu ei în viaţa cea de toate zilele şi-i cunoaştem cetăţeni asemenea nouă, cu tot ce înseamnă traiul şi trăirile cetăţeanului român dintr-un prezent mult mai complex.

Ştim, suntem siguri de fiecare dintre militarii Armatei României, că la chemarea ţării vor răspunde cu credinţă şi însufleţire în izbânda dreptăţii neamului românesc.

Ştim că vor porni spre hotarele sfinte ale Patriei şi cu piepturile lor vor face zăgaz de neînfrânt duşmanului.

Ştim că prin ploi, noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte vor lupta şi vor învinge.

Iar atunci, ca şi acum, gândurile  noastre se vor îndrepta către militarii români cu respect şi admiraţie pentru faptele lor de arme, ale lor şi ale înaintaşilor lor care au făurit şi apărat ţara noastră, România.

Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi, luptători.

În prezentul complex în care vă urmărim instruindu-vă acasă şi prin poligoanele ţărilor prietene, luptând în Teatrele de Operaţii, dar şi cu gândul la viitorul dificil de preconizat, căci flăcări greu de citit ard harta Lumii, vă transmitem astăzi de ziua Armatei României sincere urări de la mulţi ani cu onoare şi credinţă în valoarea cea mai de valoare a noastră a tuturor: Patria.

 

Iulian Iamandi