Marină

2013: US Navy va pensiona 11 nave

Nave pensionate

US Navy va pensiona în anul fiscal 2013 şase fregate, patru crucişătoare şi un portavion., conform NAVADMIN 087/12 scos de Deputy Chief of Naval Operations Vice Adm. John Blake.

Cele şase fregate vor fi vândute la export, iar crucişătoarele vor fi dezmembrate.

Enterprize, primul portavion nuclear din lume şi în prezent nava cu cea mai lungă carieră din flota operaţională, va fi retrasă într-un şantier naval pe 15 Martie 2013, unde va aştepta finalul…

Fiscal 2013 decommissioning schedule

Oct. 31: frigate Crommelin.

Feb. 15: frigate Underwood.

Feb. 27: frigate Curts.

March 15: carrier Enterprise and frigate Carr.

March 22: frigate Klakring.

March 31: cruisers Cowpens, Anzio, Vicksburg and Port Royal.

Aug. 30: frigate Reuben James.

Sursa: Navytimes

12 Comments

  • Cand spui aliati mai amarati, ar merge ca si exemple Romania si Bulgaria, nu? Pentru ca nu ar avea bani sa le intretina si utilizeze, nici daca le-ar fi donate echipate si inarmate complet. Oricum, au vreo 25 de ani si crucisatoare fiind… n-au iesit doar cand era soare, sa se plimbe patru zile pana la reintrarea in port. Deci, sunt destul de trecute prin valuri mai maricele… plus ca unul dintre crucisatoare a fost pus cu burta pe uscat, sau ceva de genul asta.

   • Pai italienii, grecii si turcii tot amarati sunt .
    Eu am inteles ca au probleme structurale crucisatoarele alea .

  • ce naiba cum vedeti si voi ca cineva vinde ceva vreti si voi. mentalitate de milogi. oare nu ne da si noua ceva f 16? da.. oare nu ne da si noua ceva leoparduri ? fain ce sa zic.

 • opinie personala => decat rebuturile altora care le dau la casat ca nu mai renteaza sa bage bani in ele mai degraba ceva facut la DAMEN Galati nou si dupa nevoile noastre din balta numita Marea Neagra, as fi mai bucuros cu 4 corvete noi si cu fregatele noastre dotate la nivel de sa poata si ele sa arunce o piatra in cineva ca acum sunt doar de misto sa ne dam si noi prin balta :))).

  • sa stimulam economia Romaniei si prin aducerea tarii la un adevarat nivel NATO?…Nea…nu merita…de unde isi vor mai lua politicienii spaga?….nerentabil…

 • Voi ati scapat din vedere fregatele… chiar nu va spune nimic faptul ca au aparut mai multe stiri in ultimul an cum ca Romania ar fi interesata de sistemul Aegis?
  Si in conditiile in care asa ceva ar fi greu de instalat pe cele pe care le avem, ar fi nevoie de alt tip de fregata. Oare nu se potriveste nici una dintre cele “parcate” in poza?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: