Aviaţie

1912-2012: Centenarul VVS

Stindardul VVS

Ieri pe aerodromul Jukovski a avut loc o impresionanta desfasurare de forte cu prilejul implinirii a 100 de ani de la infiintarea Fortelor Aeriene Ruse (Voyenno-vozdushnye sily Rossii – Военно-воздушные cилы России).

Exponatele, in parcul static sau in zbor, au fost numeroase: de la avioane Bleriot, trecand prin cele din WW II (I-153, I-16, MiG-3, P-40 Warhawk, P-51 Mustang, PBY Catalina, B-25, F-4 Corsair, Po-2) si pana la cele mai noi modele din dotarea VVS (MiG-29, Su-27, Su-34, MiG-35, Yak-130, L-39, Ka-50, Ka-52, Mi-8, Mi-17, Mi-28, Mi-26) sau clasici ai aviatiei ruse (MiG-15, Tu-22M3, Tu-142, Tu-160, An-22 Anteu, An-2). La serbarea centenarului au fost prezente si echipe de acrobatie: Red Arrows, Frecce Tricolori, Team Iskry (din Polonia). Evident, nu puteau lipsi Cavalerii Rusi  si Lastunii…

Iaca un filmulete:

Uram si noi “La multi ani” VVS-ului.

A! Sa nu uit…AICI gasiti o galerie foto…

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

10 Comments

  • Mirel, nu stiu ce urmaresti tu, dar daca pui la comentarii linkul cu blogul tau in fiecare zi de cateva ori… se cheama spam. Iar faptul ca la adresa ai trecut rumaniamilitary e deja hartuire si reclama la un al site.

   Considera-te avertizat.

 • ce de avioane istorice au rusii in stare de zbor
  macar un iar80 de am scoate si noi zburator de undeva
  pacat de atatia ani de istorie si traditie aero dati la fier vechi

  • Treaba e de bani… De mult timp se vorbeste pe la colturi de constructia unei replici de IAR-80… Totul s-a blocat la finantare…

 • Ma intreb ce manevre poate face Su 35 BM cu armamentul aer-aer acrosat, ca este cel mai bun manevrier din generatia de avioane 4.5 sau 4++ cred ca nu incape discutie……daca si motoarele o sa aiba resursa de zbor estimata va fi un challenger pentru orice avion NATO chiar si pentru cele stealth.

 • Ce probleme o sa aiba USA in asigurarea suprematiei aeriene daca radarul va prinde din urma tehnologia stealth….cred ca rata de schimb este 3-4 F 15 C la un Su 35 BM noroc ca USA are numar si forta de a produce in masa orice…..

  • Toate pozitiile aste statice ale avioanelor de ultima generatie poate nu au nicio vloare in lupta dar spun multe despre manevrbilitatea si controlul aparatelor si despre unghiul de atac maxim de care sunt capabile avioanele de lupta moderne, ma intreb ce ar insemna o armata europeana care sa includa si Rusia, cred ca nimeni nu i-ar sta in fata…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: