Armata Romana Fortele Aeriene

18 august 1944 – A căzut Şerbănescu! A căzut o stea!

Pilotul de vânătoare. Supremul.

Pilotul de vânătoare. Supremul.

În acea zi de 18 august 1944, aerodromul părea să tremure de valurile de căldură care deja se ridicau de pe pista de zbor. Cerul, albastru strălucitor, era ici-colo spart de puful unor nori cumulus purtători de vânt în acelaşi sens, fiind tulburat numai de zgomotul motoarelor avioanelor Me.109 G care se pregăteau de plecare în misiune. Adjutantul av. Laurenţiu Manu, cu un gest de o reală gratitudine îi oferă căpitanului av. Alexandru Şerbănescu ceasul său, întrucât acesta îl lăsase la birou.

Comandantul Alexandru Şerbănescu a pus motorul în plin şi praful stârnit de elice s-a împrăştiat pe câmpul de zbor. Decolarea în formaţie de 13. Urcarea în formaţie de 13 pe un arc de cerc având în faţă avionul Me.109 G nr.1 al comandantului… Asta înseamna să stai legat în centuri în carlinga ranforsată, îngustă cât să-ţi cuprindă umerii, plină până la saturaţie de zgomotul puternic al motorului. Asta însemna să pilotezi. Adică să supraveghezi într-o secundă tabloul de bord pe secţiuni: întâi aparatele pentru controlul zborului; apoi cele pentru controlul motorului; trei, aparate pentru navigaţia aeriană. Altă secundă pentru supravegherea cerului. Din spate sus, spre faţă. Spate jos. Spate lateral. Lateral sus. Lateral jos. În faţă, în stânga. În faţă, dreapta. Articulaţiile gâtului erau deosebit de mobile. Boost-ul? Mereu boost-ul, adică presiunea gazelor în ţevile de admisie-motorul avea pompă de injecţie şi boost-ul….Pe urmă glasul celor din Punctul de Comandă…

Au participat la misiune în afară de cei doi aşi, şase ofiţeri şi cinci subofiţeri : Mircea Şenchea, Ion Dobran, Vasile Gavriliu, Constantin Bendaş, Ion Simionescu, Laurenţiu Manu, Ion Mălăcescu, Constantin Miron, Constantin Nicoară, Dumitru Goloiu şi Traian Dârjan.

În zborul lor spre obiectiv piloţii din Grupul 9 Vt. s-au întâlnit cu camarazii lor din Grupului 7 Vt., comandanţi de căpitanul av. Toma Lucian. Au zburat cap compas 290 grade spre Făgăraş urcând la 7500 de m. Locotenentul av. Constantin Bendaş aflat la manşa avionului Me.109 G, nr.11 s-a retras din misiune, acuzând lipsa oxigenului.

În drum spre Braşov, formaţia de G-uri a urcat spre soare,dincolo de boarea arcuită peste pădurile multiseculare de brad, negre pe colinele umbrite de un verde închis.

Zgomotul motorului îi spori ciudat căpitanului av. Alexandru Şerbănescu sentimentul de însingurare pe care i-o dădea cabina îngustă a avionului mirosind a tablă şi benzină, a emailuri şi uleiuri. Fiind atent la zbor, n-a sesizat jocul luminii între albastrul cerului şi verdele munţilor. Până la urmă, zgomotul nu mai era aşa de asurzitor. Încetul cu încetul acesta devenise un fundal sonor, neutru, pe care sfârşi prin a-l asimila cu o adâncă şi ciudată linişte, apăsătoare şi densă…
Deasupra Braşovului văzu o armadă de bombardiere cu patru motoare B.24 strălucind în soare înconjurate de Mustang-uri. Condensarea gazelor de eşapament evacuate de motoarele fortăreţelor lăsa în urma lor o dâră albă, groasă şi stăruitoare, care se alungi şi înflori în faţa avioanelor noastre, asemenea siajului unei nave.

Căpitanul av. Alexandru Şerbănescu văzu patru Mustang-uri şi pică pe ele. Toată formaţia atacă în şir indian cu excepţia lt. av. Vasile Gavriliu care, din cauza virajului strâns şi a aerului rarefiat la acea înălţime, se angajă şi pică până la 5000 de m. Aflat în viraj, comandantul Grupului 9 Vt. deschide focul şi în acelaşi timp mai sosesc încă 16 Mustang-uri, proporţia fiind copleşitoare (…) Snopuri de trasoare verzi şi roşii ţâşniră din toate părţile. În focul luptei, piloţi din Grupul 9 Vt. sunt anunţaţi prin radio să vină urgent la Mizil,întrucât avioanele de vânătoare inamice atacau la sol ,, Nu pot, pentru că sunt angajat în luptă aeriană cu Mustang-urile’’, a fost răspunsul comandantului Şerbănescu. Încadrat în strânga de lt. av Ion Dobran şi în dreapta de către adj. av. Traian Dârjan, la un moment dat toţi trei în linie, distanţaţi la 100 de m cu asul Şerbănescu la mijloc, s-au lansat în picaj. Locotenentul av. Ion Dobran afirmă că din cauza vitezei mari a Me-ului 109 nr.1, nu l-a mai văzut, pe moment, pe comandantul grupului.

Iată ce nota în ,,Jurnalul’’ său, la pp.113-114 : ,,Când l-am zărit, în spatele lui se găsea un Mustang cu botul roşu. Cu o ultimă speranţă transmit prin radio « Viraţi, d-le căpitan ! », poate se va întâmpla o minune şi va auzi. M-a fulgerat o clipă gândul că n-am scăpat, că Mustang-urile sunt pe urmele noastre, apoi am tras neochit cu tunul şi mitralierele între el şi căpitan… era prea târziu. Avionul lui mergea în linie dreaptă, fără să schiţeze nici un viraj. Intrase în rafala trasoarelor roşii pe care americanul o pusese în faţă. Din planul lui stâng se prelinge o uşoară dâră de fum, avionul s-a înclinat spre stânga, s-a întors pe spate şi pică sub verticală… Întâi am crezut că totuşi e o degajare… Şerbănescu a căzut pentru că a avut prea mare încredere în Grupul lui… bănuia că toţi ceilalţi îl urmează în spate.
A căzut Şerbănescu! A căzut o stea!

Vorbele de mai sus sunt mai mult decât clare asupra disperării ce se afla atunci pe cerul României. Şi totuşi, s-au ridicat, chiar dacă aveau ordin să se salveze.

Glorie Eternă Eroului Căpitan aviator Alexandru Şerbănescu! Glorie Aviatorilor Români!

Articol publicat initial pe 18.08.2014

– drd. Emil Boboescu –

 

32 Comments

 • Glorie eterna si lui si tuturor celorlalti eroi stiuti si nestiuti pe al caror spirit, umeri si sange varsat am urcat prin istorie.
  Imi amintesc si acum un articol impresionant pe care l-am citit cu multi ani in urma intr-o revista de aviatie (sau era Modelism) din anii 90′, prima data cand aflam de Serbanescu si de ceilalti piloti din al doilea razboi mondial.
  Oameni care luptau dimineata pe frontul de est contra rusilor si dupa amiaza cu americanii care veneau in misiuni de bombardament.

  Luptau desi erau intr-o inferioritate numerica (si de multe ori tehnica) ce era coplesitoare, caci, asa cum zicea Serbanescu (nu-mi amintesc vorbele exacte, doar sensul lor), nu vroiau sa creada cineva, oricine ar fi fost el, ca aici e sat fara caini si poate face oricine ce vrea.

  • „Nu înțeleg ca un inamic, oricât de mare și de puternic ar fi, să intre în țara mea ca-n sat fără câini și s-o pustiască. Nu se va putea spune că în România nu a ieșit nici un român în fața americanilor, chiar dacă pierdem bătălia.”

   Capitan Av. Alexandru Serbanescu

   • SI-ACUM LE-AM PUS TARA LA DISPOZITIE CA SA DISPUNA DE EA DUPA BUNUL LOR PLAC ,NEAM DE SLUGOI CE SUNTEM !

 • Poate că n-a fost rău că a murit în luptă, onorabil.
  Alți eroi nu au avut șansa asta și au murit prin pușcării, batjocoriți de regimul comunist.
  Din păcate nici acum statul român nu este interesat de eroii noștri și nici de slujirea intereselor României – în general.

  În statul vasal România, membru al Uniunii Sovietice Europene, președintele și primul-ministru își găsesc timp să transmită urări ori chiar să participe la festivitățile organizate de Ziua Independenței S.U.A. ori a Franței, dar dispar complet și parcă fac eforturi să treacă într-un mod anonim Ziua Independenței României.
  C-așa se face când ești vasal: susții valorile suzeranului și le îngropi pe ale tale.

 • Ne caracterizează lipsa de logică. Noi tocmai ce luptam alături de Hitler și datorită unui mare impostor național, unicul mareșal, ne pupam bot în bot cu diavolul. Și atunci ce pretenții de erou să mai ai? Ce să le spui nepoților, cum am luptat noi vajnic de partea Răului? Când definești noțiunea de erou, acesta trebuie să fii de partea binelui. Un erou care face rău e un nonsens. Și dacă nu recunoaștem că Hitler a reprezentat Răul atunci trăim într-o lume imaginară, paralelă cu realitatea. Statul român, în idioțenia lui recunoscută, a impus militarului român să se lupte de partea răului. Și de aici suntem cu totul în pom. Ne îmbătăm cu apă rece cum legal ne-am apărat de americani, când probabil că singura acțiune de erou era să-i găurești și pe Hitler și pe Antonescu, ceea ce era complet ilegal. Atâta ce ne rămâne e să deplângem soarta nefericită a acestor oameni, puși într-o postură imposibilă de criminalul mareșal pe care unii l-ar vrea erou național. De ce nu și Hitler, să fie amândoi la pachet? Zice proverbul „Spune-mi cu cine te întovărășești ca să-ți spun CINE EȘTI”. Problema a fost și ÎNCĂ ESTE cu întovărășirea, cu alegerile proaste sau complet răuvoitoare ale liderilor, care îi pun pe oamenii de rând în situații foarte proaste.
  Se spune ” A murit ca un erou”. În lipsa principiilor, noțiunea de erou a devenit sinonimă cu trecerea în eternitate. De ce să nu fii un erou în viață, unul care a luptat cu Răul și chiar l-a învins? Aici e buba că nimeni nu vrea să recunoască definiția Răului, ar însemna să dăm cărțile pe față și impostorii să fie dați de gol.

  • De unde ai aparut,imbecilule ignorant?

   1.Hitler nu a omorat nici un roman.Din iulie 1940 pana in iunie 41 Stalin a omorat si deportat sute de mii de romani.Comuismul e cea mai criminala ideologie a tuturor vremurilor.Iar razboiul a fost inceput si de Stalin,prin inavdarea Poloniei.
   2.Antonescu a fost al treilea maresal al Romaniei,dupa Averescu si Prezan.

   Ai aflat ceva nou,ia viteza.Ca esti fie prost ,fie hasbara.

  • Cind faci apologia raului da-ti seama de partea cui esti.
   Dca vrei sa faci apologia URSILOR n-ai decit sa o faci pe fata .Asa esti mai usor de recunoscut si nu tre sa dam seama daca esti fatarnic sau nu
   Istorie vad ca esti toba mai ceva ca o tufa de venetia.
   Cu cine te intovarasesti ca iti spun eu cine esti .!!!!!!!

   • Asta,sau e un mucos adolescent care a vazut doar ”documentare” cu nazisti in care toata analiza e inlocuita cu 2 vorbe :”horror” si ”evil”.I se pare cool sa fie ”moral”,prin asta insemnand sa repete ca un papagal .

    Nu putem avea pretentii de la toti.Jumate din populatie e totusi de stanga.Stanga curbei lui Gauss a IQ-ului.

  • nu de alta dar …ori denota ignoranta ,ori “simpatii”
   cei ce urmaresc frecvent site-ul stiu ca @mihaiis are o “interpretare” foarte echilibrata a istoriei

   • Echilibrată e, dar spre ce parte? Da, am o mare simpatie cu Adevărul. Antonescu e un mare criminal. Aveți ceva împotriva acestei aserțiuni care stă la baza înjurăturilor și insultelor adresate mie de Echilibratul dumneavoastră? Ca să fi echilibrat trebuie să ai un pisic normal și nu să te dai în stambă ca o cocotă scoasă noaptea la produs, la primul individ care nu e de acord cu tine. Zici așa : „nu sunt de acord cu ceea ce spuneți și am o altă părere” dar Mocofanul și Marțafoiul de Mihais trebuia să mă înjure de mamă pentru și-a pierdut repede cumpătul pe care îl are în cantitate mică. Antonescu a ordonat masacrarea a zeci de mii de civili în Odessa ca represalii, mulți evrei. Acum că s-a dat legea contra idioților care neagă Holocaustul puteți să negați că Antonescu e un criminal.

    „Legea este în acord cu legislaţia majorităţii statelor europene privind interzicerea negării Holocaustului, combaterea extremismului – inclusiv a legionarismului –, a rasismului, xenofobiei şi antisemitismului, precum şi a organizaţiilor sau simbolurilor de tip fascist, care constituie astăzi o ameninţare reală pentru democraţie. Principalul obiectiv al legii este descurajarea manifestărilor negaţioniste şi a acelora care promovează ideologiile extremismului naţionalist, facilitând autorităţii publice posibilitatea de a interveni. ”

    • Un simplu ofiter erou precum Serbanescu, care a cazut in lupta pentru apararea tarii si nu a unei ideologii nu poate fi asociat cu Antonescu, Hitler , etc.

 • Mihais scuze dar era pentru omu ,ma da peste cap asezarea in pagina.
  Si data trecuta s-a intimplat la fel.
  Iulian stie.

 • Mihais, mai subțire cu jignirile că eu nu mi-am permis. Altfel am să vă rog să le mai înfloriți cumva cu niște metafore, comparații, epitete, enumerări și dacă nu sunteți în stare vă pot da eu o mostră de bogăția limbii române. Deci care a fost eroismul în a lupta alături de Hitler, la brațetă? Nu-mi pare rău că v-am deranjat ca susținător al cui sunteți, al lui Hitler, al lui Antonescu, sunteți nazist cumva, aveți tatuată o zvastică pe frunte sau în partea opusă, dorsală? Hitler nu a omorât nici un român? Din puținul de istorie pe care-l știu România după actul de la 23 august 44 a luptat împotriva Germaniei. Probabil că în toiul luptelor a fost o înțelegere amiabilă, ca armata germană să nu omoare soldații români. Afirmația dumitale frizează ridicolul. Din cauza WWII și a lui Hitler au murit 60 de milioane de oameni iar cel mai apropiat ca scor de Hitler este mongolul Ginghis Khan cu 40 de milioane, Napoleon fiind mai la distanță cu doar 6 milioane de suflete ucise. Ciudat este domnule că nu amintiți faptul că din cauza WII am ajuns sub dominația comunismului, perioada interbelică capitalistă fiind destul de înfloritoate pentru țărișoara noastră chiar cu comunismul bătând la ușă. Domnule Mihais nu se spune doar „Ești prost” ci se spune „Ești prost făcut grămadă”, „Ești prost de dai în gropi”, „Ești prost ca noaptea” și încă odată reiterez necesitatea folosirii metaforelor și comparațiilor în vederea creării unui dialog civilizat.
  Domnule Misha expresia „mucos” e una neoașă absolut banală, iar „adolescent” trebuie înlocuită cu „țânc” deci „țânc mucos cu CASS la gură” (CASS aici venind de la „căutare and strangulare cu suprimare”, știu că vă plac acronimele). Vă rog totuși să reveniți cu un acronim americănesc că doar am văzut că sunteți expert, știu că le importați din SUA cu tirul de mortiere sau cu vasele de sânge.
  Îmi pare rău pentru acești oameni care s-au jertfit pentru o cauză pierdută iar nenorocitul de stat care i-a dus la luptă le-a negat apoi drepturile lăsându-i de izbeliște, morți și mutilați.
  În rest trecutul nu-l mai schimbă nimeni dar viitorul putem să ni-l schimbăm dar în lipsa principiilor nu văd cum s-ar putea schimba în bine.
  Pe viitor un pic de decență în exprimare domnilor.

  • Decenta?? Vii si calci pe gloria,sacrificiul si memoria soldatilor romani si mai ai tupeul sa pretinzi decenta.Dupa ce ai comis o mare indecenta.Hai sictir muceo.

   Papitoi mic,nen-tu Hitler aliat cu toarsu Stalin au inceput razboiul mondial impreuna.URSS este acea tara care ne-a atacat si ne-a omorat sute de mii de oameni pana in iunie 41,vita ignoranta.Indirect si dictatul de la Viena tot sovieticilor li se datoreaza.Romania nu a avut un tratat de alianta militara cu Germania.Iar aia de au luptat si murit sunt cei mai mari eroi ai secolului 20 pt. ca au luptat impotriva celui mai criminal regim.Pt ca vezi,muceo,Gingis Han a omorat inamici.Comunismul a omorat 100 de milioane,a distrus multe alte sute de milioane material si sufleteste.Adolf e in la gradinita,cand pui numerele in balanta.Si de bine de rau nemtii in 38 aveau un nivel de trai mai ridicat decat in 33.Amaratii sovietici de s-au inrolat cu sutele de mii in armatele Axei erau supravietuitorii foametei si canibalismului organizate de comuisti.
   Si tu ,bai putoi ignorant,vii si ne ataci eroii care au aparat tara de acest rau.Ca s-a intamplat sa nu aiba succes,asta e.

   Si nus daca ai observat,vorbesc al naibii de politicos,cu cine o merita.Tu si aia ca tine meritati un spit in cur,poate vi se urca mintea catre cap.
   Ce am eu tatuat este asta: “Rosu,galben si albastru este al nostru tricolor/Sa ne pupe-n cur muscalii/Dupa Nistru-i tara lor”.Dosvidania,tovarisci.Iob tvoiu mati.

  • Pt omu
   “Din puținul de istorie pe care-l știu ”
   Esti cumva roman,ca nu prea pari,poate ai vrut sa spui:
   Din putina istorie pe care o stiu.
   De fapt nu stii nimic asa ca abtine-te.Avec la vache une petit cabin.

  • E o naivitate sa crezi ca simplii soldati si ofiteri au luptat in razboi de dragul lui Hitler si a lui Antonescu. Un soldat lupta la ordin fara prea multe alegeri. Isi apara tara, familia, camarazii….

 • Vă agitați cam mult stimate domn, de aia ajungeți să lătrați, pardon să înjurați în limba maternă. Da, probabil că întovărășirea cu naziștii o fi fenomenală pentru unii ca tine, dar permite-mi să te întreb nu cumva ai portretul lui Hitler agățat deasupra patului? Probabil că visezi prea mult rusnaci și ai căpătat complexe față de o anumită nație. Din tine țâșnește frica și totodată furia față de ruși, probabil că ai rude prin Moldova, Basarabia…
  Domnul meu isteric, Polonia a fost, adică la un moment dat nu a mai fost deloc și tot nu s-a dat cu rușii sau cu nemții, au preferat să moară și uite că până la urmă n-au murit ca stat. Francezii au fost ocupați dar n-au luptat la Stalingrad (din câte știu eu). Deci resentimentele astea antirusnace care răbufnesc din dumneata precum salvele de artificii în Ajunul anului Nou ar fi bine să scapi de ele că te urâțesc ca om. Răul aduce Răul și amintirea răului făcut nu aduce decât alt rău. Ochiul ce vede răul se înrăiește la rândul lui. Oi fi vrând dumneata să le-o tragi rușilor, dar de ce să o faci de lângă Hitler, chiar așa, orbit de răzbunare crezi că îți stă bine întovărășirea cu diavolul?

  • Pre cuvant ca esti un imbecil.Ma bolovane,aia atunci ne omorau oameni si erau perfect mobilizati sa continue toata treaba si dincoace de Prut.Si nu am ura fata de rusi,ci fata de cmunisti.Si fata de prosti.Pt ca sunt doua feluri de comunisti.Aia criminali si aia prosti.Si e usor sa faci dintr-un prost un comunist.Sau un gargaragiu de 2 bani ca tine.
   Vezi tu diavolul nu e Hitler,diavolul e comunismul sovietic.Asa ca hai jet.

  • daca tot ai facut apologia lui hitler de ce nu ai facut-o si pe a lui stalin ,banuiesc ca ai deasupra capului portretele lui lenin stalin si beria.
   imi plac acronimele pentru ca acronimele sint intelese doar de cei avizati.
   poate le intelegi mai bine pe cele de sorginte sovietica gen ceka gru kgb,sau expresia davai ceas/davai potka.

   • Ce apologie a lui Stalin, de unde până unde? Ai putea fi mai informat domnule Misha. Rușii când au trecut, pe unde au trecut au violat, nemții nu, așa mi s-a spus de către martorii oculari. Dar asta datorită educației lor germane și nu nazismului. Apologia nazismului aparține domnului Mihais care se bucură că am ajuns la Odessa alături de gașca lui Hitler, ca să le-o tragem rușilor.
    Am glumit cu acronimele, nu-mi o luați în nume de rău.
    Domnule există un sentiment de ură, după cum se vede din partea unora. Dar în viață nu poți trăi cu ură, e o lecție că viața se naște când oameni se iubesc. Ura, teama, frica sunt sentimente de care trebuie să scăpăm.

    • Nea omu,era vorba de germani ca popor si nu de hitler ca si conducator.
     rusii au fost la fel ca si stalin si ca popor si ca lideri.un plus la rusi erau comunisti.
     ARSENI RUTKO – MAREATA STEA,citeste istoria prin ochii comunistilor si ai sa ai o revelatie,sper.
     Nu e ura ci e pragmatism, sufli si in iaurt daca trebuie.Nu compara marii oameni germani cu hitler,apropo era austriac si chiar evreu dupa unele surse.
     si domnul Mihais nu a facut apologia nazismului ci a subliniat un fapt.Iar daca nu iti plac scriitorii si istoricii romani exista si altceva:Operation Autonomous: Ivor Porter.

     • Mersi de informații. Degeaba suflăm în iaurt, Moldova este luată deja la țintă, deci dintre acronimele rusești îți recomand atenției „Spețnaz, în special GRU Spețnaz.
      Din nefericire subiectul Moldova nu prea a fost bifat, păcat.

 • Și cu autotcontrolul cum zici că este Mihais? Crezi că-ți poți învinge inamicul permițându-ți luxul prostesc să-ți ieși din minți așa cum procedezi aici? Cum crezi tu că este să fi un as precum Șerbănescu? Cum crezi tu că ajungi acolo la vârful elitei, oare spurcându-ți inamicul cu înjurături de mamă, desconsiderându-l, scuipându-l între ochi, cum zici, vrând să dai ca țopârlanul cu șpițul? Nu, desigur că nu, trebuie să rămâi concentrat pe tine, apreciindu-ți adversarul, căutând într-un univers al ororilor părțile pozitive de care să te agăți, permițându-ți să rămâi om și nu un animal așa cum te comporți dumneata. Nu ști cum să rămâi calm într-o simplă discuție, într-o luptă adevărată pe viață și pe moarte ți-ai pierde capul în secunda doi și cu asta am cam spus totul. Baftă la snopit comuniștii trecutului, adevărați tăi adversari pe măsură.

  Deocamdată în postul domnului istoric e vorba despre un as al aviației române care s-a bătut cu americanii și a devenit erou, în sensul acela tragic al cuvântului. De ce a trebuit să se lupte el cu americanii, asta-i o întrebare la care mulți nu vor să răspundă. Mulțumesc domnului Emil că ne-a împărtășit o clipă de istorie, tragică cum o fi, dar ne-o însușim că e a noastră, asta e.

  • Baby,crede-ma ca nu imi ies din minti.Ar fi culmea sa pun la suflet un dobitoc.Te bag undeva la rutina .Atata meriti.

   Si cu legile astea noi ma gandesc ca nu ar strica sa vad niste masuri legale.Apologia nazismului in spatiul online se pedepseste cu inchisoare pana la 3 ani .Iar tu intri la calomnie pt ca nu am facut apologia nazismuui
   Nu de alta dar prea s-au prasit imbecilii care in loc de argument si stiinta calca pe mormintele eroilor si apoi striga ”nazism” .

   • Si prea suna barbologia ta cu Raul cu R ura si alte mizerii cu propaganda interna muscaleasca.
    Dupa mintea lor,invazia in Basarabia e la etc… La fel e ocuparea estului Europei.Armata romana luptand pt invingerea comunismului este in schimb ura si rau.

    Literalmente asta se publica in Rusia.Cu exact cuvintele astea.

    Nu ai ce sa discuti la un asemenea nivel .Tot ce pricep e de bata si injuratura.Stiinta si argumente,dezbatere,politete ar fi diamante in noroi.In noroi intri cu cizmele iar dupa ce iesi te stergi.Atat merita.

    • Dromader împăiat și gonflabil, numele strămoșilor mei e scris pe troițe la răspântie de drumuri, morți în războiul pentru reântregirea neamului, iar vizavi de troiță e biserica ctitorită pe pământul donat de strămoșii mei, împropietăriți după războiul de Independență în care au luptat iar biserica e făcută cu cărămizi din fabrica de cărămizi a strămoșului meu, rahat cu ochi ce ești!
     Pe 12 decembrie 1941 România declara război SUA, de aceea a murit Șerbănescu bătându-se cu americanii, așa că lasă gargara cu rușii, că n-a fost nici o clipă aici vorba de ruși, asta e o obsesie a ta zilnică de maimuțoi cu pedale. Antonescu a declarat că el e aliatul Reichului de aceea a intrat în război cu SUA. Asta e cu Pupătorul de cururi naziste mareșalul Antonescu.
     Ia un portret cu mareșalul du-te în fața ambasadei SUA, pupă-l cum își pupă Iordănescu iconițele și spune-le la americani că ai sperat să-i vizitezi într-o zi în calitate de ocupant că după Rusia urma Occidentul. Noroc că s-au trezit unii să scoată România din rahatul în care ne băgaseră „patrioții” că rămâneam și fără Transilvania.

     • Pacat de stramosi.Ca tot ignorant esti.Atat stii,atat zici.Noroc cu google ca ai aflat si tu cand a fost declaratia de razboi fata de SUA.

      Pe vremuri,inainte de inceperea unei batalii,se facea o forma de psyops.Urlau unii la altii,se injurau,isi aratau fundul reciproc,descriau cu lux de amanunte ce le vor face nevestelor adversarilor si alte dragalasenii.Ai venit si ai insultat.Ti s-a raspuns la fel.Mergi si mai citeste istorie daca esti de buna credinta.Daca tot ce stii e RAUL ABSOLUT bla-bla,poti sa canti la alta masa.

 • Articolul de mai sus este un fragment din vol. Cpt.av.Al.Şerbănescu asul cerului- autor Profesor universitar dr. Valeriu Avram

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: