Aviaţie

10 Ianuarie 2013 – Gripen NG: get ready for the next generation

Gripen NG Demonstrator, RIAT 2010

Gripen NG Demonstrator, RIAT 2010

Cei de la Saab au postat Luni pe canalul lor de pe Youtube un clip cu textul următor:

“In January, a new generation is ready. A new generation of fighters and pilots, working together to make a difference – to the nations we represent, and the people we protect. ‘Tune’ on January 10 to hear our story. “

Clipul se numeşte – “Gripen NG: get ready for the next generation.”, dar mai bine să îl vedem împreună:

11 Comments

 • Ce as vrea sa il vad pe Gripen-ul NG in cocarde tricolore estompate de camuflajul nou si inrolate in RoAF!
  Poate ca se va putea domnilor! trebuie doar ca sa gandim “outside the box” si sa ne vedem interesul propriu desi sincer eu as fi multumit si la Gripen C/D cu gene de NG inclusiv radarul Raven….

 • bun! dece ce avem aici…
  Casca cobra, rbs-15, meteor si iris-t…
  plus lupta la cutite cu su-30…
  eh, sa asteptam pana in ianuarie sa vedem tot filmul…

 • Si tocmai cu Suhoy sau gasit sa-i faca reclama.
  Chiar e nostim.
  Acolo arata tatal cu copilasul cel mai mic, ca cel mijlociu e Mig-ul.
  Cred ca sa para mai realist ar fi fost bine sa puna in reclama f-22.
  Il inhata Suhoyul del rupe pe mititelul ala.
  Dar sincer imi doresc sa avem Gripen fata de cosciugele alea ruginite de f-16.

   • Tinand cont de faptul ca in perioada 2013-2015 MApN va avea un buget total al inzestrarii de 250 mil euro/320 mil dolari(cam cat o rata anuala pentru 24 Gripen noi), nu vad sa ne permitem mai mult decat doua duzini de carute la mana a doua, oricare ar fi ele, sau la pret de carute la mana a doua.

    Nu discut ca Gripen ar fi cel mai adecvat avion pentru Romania, ca s-ar putea gasi ceva mai multi bani pentru bugetul militar, in special prin redirectionarea unor fonduri din interiorul unor institutii din Sistemul National de Aparare, dar la statul bananier asta e situatia.

 • Intro lupta aeriana conteaza in afara indemanarii pilotului, profilul radar redus, radarul, ca sa iti poti identifica din timp inamicul, si agilitatea avionului pentru a se angaja in lupta sau pentru a face manevre de evitare.La aceste capitole, nu vreau sa exagerez, dar Gripenul NG sta foarte bine si cred ca ar face fata unui Suhoi, care sigur, datorita marimii sale, are o raza mai mare de actiune si poate cara mai multe arme ,fiind ajutat in acest sens si de cele doua motoare.Pacat ca politicienii romani din dorinta de a se pune bine pe langa americani, ignora total Gripenul NG.

  • Fratioare asta cu Suhoiul e cam mult spus. Acuma nu incepem sa visam. El este bun pentru anumite lucruri pe care poate Romania sa-si permita in acest moment.

  • @ Sorin:
   Iaca ce zice camaradul nostru brazilian, Vianney Riller Jr, despre Gripen-ul pe care l-a evaluat:
   Agile! Yes it is. It is not only the low RCS (Radar Cross Section) the advantage of being a small fighter. Gripen has pretty agile responses and turns very fast in a small radius. The roll rate about >250º/sec is really effective for a quick Split S, useful in a dogfight, as well to successive complete 360º, useful for nothing, just for pilots’ fun.
   Extrasul face parte dintr-un document mai mare pe care ma chinui sa-l traduc de ceva vreme…
   Lipsa de timp, bat-o vina!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: