În perioada 12-14 martie 2019, Centrul de Excelență pentru Poliție Militară (NATO MP COE) de la Bydgoszcz, Polonia a organizat, în parteneriat cu Statul Major al Apărării, în București, Forumul Provost Marshal 2019, ediția a V-a.

Politia Militara

Politia Militara

La această activitate au participat  și reprezentanți ai tuturor structurilor de poliție militară din comandamentele NATO.
Evenimentul contribuie la îmbunătățirea cooperării dintre structurile de poliție militară din țările membre NATO, prin schimbul de informații și expertiză în domeniu și dezvoltarea de strategii comune privind exercițiile, operațiile și pregătirea forțelor de poliție militară.

Prezent la activitate, directorul Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Corneliu Postu, a subliniat importanța cooperării dintre structurile de specialitate: „este binecunoscut faptul că una dintre cele mai mari provocări ale NATO o reprezintă interoperabilitatea, iar structurile de poliție militară din cadrul Alianței se coordonează, în permanență, pentru realizarea acesteia. Această activitate este o oportunitate extraordinară pentru a discuta temele pe care le considerați a fi relevante și care ar putea contribui la atingerea obiectivelor NATO.”

Colonelul Miroslaw Labecki, directorul Centrului de Excelență al NATO pentru Poliție Militară a evidențiat faptul că ”poliția militară este diferită în fiecare țară; avem legi diferite, reguli diferite și de aceea trebuie să înțelegem cum ne putem sprijini unii pe ceilalți și cum putem coopera mai bine. Așadar, este foarte important pentru noi să ne înțelegem reciproc și să înțelegem diferențele”.
Forumul a fost organizat, pentru prima data în România, la solicitarea Centrului de Excelență pentru Poliție Militară cu sprijinul Serviciului poliție militară al Statului Major al Apărării.

Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp