Aviaţie Diverse Geopolitica

VVS a acumulat experienta in Siria

Suhoi Su-25

Suhoi Su-25

Doua treimi din personalul VVS (tehnic si navigant) a acumulat experienta practica in timpul operatiunilor din Siria.

Asta potrivit unei declaratii date de  Ministrul Apararii Sergei Shoigu difuzata pe postul de televiziune Rossiya 24.

“Vorbind despre aviatie, pot spune ca o mare parte, doua treimi din personalul navigant si cel tehnic, a acumulat experienta in teren si a beneficiat instructie de lupta. In momentul de fata avem multi piloti tineri cu peste o suta de misiuni tactice executate in teatru. Am planificat mai multe rotatii astfel incat sa asiguram participarea unui numar cat mai mare de militari la aceasta operatiune impotriva terorismului international. Situatia este valabila nu doar pentru VVS ci si pentru celelalte ramuri ale armatei”, a declarat Shoigu.

Rusii si-au inceput interventia militara in Siria la sfarsitul lui Septembrie 2015.

Marius Constantin

11 Comments

 • Au capatat experienta in…Este vorba de ceva real comparativ cu tragerile in poligon. Dar nu au dus actiuni de lupta in mediu ostil. Cateva tunuri de 23 si mitraliere de 14,4 nu pot fi numite aparare AA. Multi spuneau ca in Irak si Iugoslavia americanii au intalnit o aparare AA depasita tehnic. Ei bine in Siria rusii nici macar asa ceva nu au avut de infruntat. Macar nu s-au mai doborat intre ei ca in Georgia..sau nu stim noi.

 • Ucraina se pregateste sa cumpere Patriot PAC-3, iar Turcia alaturi de China ar putea cumpara su-57.

  Ce se mai schimba lumea! Cine ar fi crezut asa ceva in ’89?

  • Ma indoiesc ca Ucraina isi permite Patriot. Si ma indoiesc si mai serios ca-i va fi permis accesul la Patriot.

 • Lasa-ti comentariile acide. Nici US nu a batut pe nimeni important. Totul tine de propaganda. Orice pradator ataca animalul cel mai slab.
  Pe unde au “eliberat” au lasat doar haos si pradaciune in urma lor…nimic constructiv. Afganistan,Iraq, Kosovo,Somalia,Yemen,Libia…numai tari una si una.

  • Ai dreptate – “Pe unde au “eliberat” au lasat doar haos si pradaciune in urma lor…nimic constructiv” – cred ca cel mai bun exemplu e RDG vs RFG

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: