Diverse

Vizita in Romania a unei delegatii din Republica Chineza

Discutii intre delegatia romana si cea chineza la Ministerul Apararii

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a primit marți, 12 septembrie, la sediul instituției, vizita unei delegații din Republica Populară Chineză condusă de directorul adjunct al comisiei pentru știință și tehnologie din Comisia militară centrală, generalul-locotenent Yi Xin.
Întrevederea a avut drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor de cooperare cu partenerul chinez, conform Acordului între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării Naționale din Republica Populară Chineză privind cooperarea în domeniul militar.
Pe timpul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind identificarea domeniilor de cooperare pe linie de instrucție, educație, medicină operațională, operații și misiuni de menținere a păcii sub mandat ONU, dar și extinderea cooperării militare, inclusiv la nivelurile operativ și tactic.
În plan militar, China este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României în Asia. În ultimii ani au fost organizate vizite și contacte la cel mai înalt nivel, care au asigurat menținerea unui dialog activ conectat la prioritățile agendei naționale.
Delegația chineză a avut, în cursul zilei de luni, 11 septembrie, la sediul Departamentului pentru Armamente, o întâlnire cu locțiitorul șefului departamentului, generalul de brigadă Ionel Loţan, și cu reprezentanţi ai Academiei Tehnice Militare şi Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

Secţia Presă

6 Comments

 • in sfarsit vom avea rampele de lansare chinezesti, asta ne mai lipsea pentru rachetele Scutului de la Deveselu, cu rampele astea triplam bataia rachetelor, de 3 ori cel putin, practic vom dispune de un vector de lansare capabil sa atinga…. Moscova.

  • Aha, deci avem nucleare si baza de la Deveselu nu e una defensiva ci e una de atac zici tu? Ca toata lumea pe la noi zice ca e pur de “aparare” 🙂

 • e una eminamente defensiva, integrata unui sistem defensiv, dar practic e vorba de un vector puternic cu un potential exceptional care poate fi modificat foarte rapid in caz de necesitate, acuma ce incarcatura pui tu pe el e treaba ta… pui ce ai la indemina.

  De altfel e stipulat in Acordul bilateral romano-american ca “in caz de nasolie partea romana preia controlul operatiunilor pentru apararea integritatii suveranitatii si… vietii…. adica a supravietuirii…. poporului.”
  Cam asa-ceva.

  O arma e o arma, de tine depinde cum o utilizezi, sa iau alt exemplu, Haimarsu, o bijuterie care da la greu si fuge, cine te impiedica s-o pui pe un tren, sau s-o vopsesti in camion, s-o pui p-o barca de pescari cu pavilion turcesc sau bulgaresc si s-o trimiti spre tarmu alalalt..?

  Deci se poate.
  Opinia mea cert. Cred ca turcii vor fi out si din Alianta, nu numai din Europa. Sintem in carti, de e ceva avem si noi o mica riposta, ca pisicuta aia jigarita care de pui mina pe ea iti baga gherutele-n mana si instant o lasi in plata Domnului.

 • Dumneata vrei sa pui bombe gravitationale B61 in varf la SM3? Ca asta au americanii la Incirlik.Apoi vreau sa iti atrag atentia ca turcii sunt in Europa de vreo 600 de ani si nu-i vad sa plece curand.HIMARS-ul asta cat de minunat ar fi are nevoie de drumuri,poduri,logistica…care ne vor cam lipsi dupa ceva zile de razboi cu rusii…sa nu zic ca poate fi urmarita locatia de sateliti,spioni,avioane de recunoastere,lovit de rachete de croaziera cu submunitii si traictorii reprogramabile in zbor..razboiul e un fapt complex si noi jucam in liga inferioara..nici o wunderwaffe pentru noi..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: