Geopolitica

Video al propagandei nord coreene, cu New Yorkul in flacari

Game Over

Game Over

Coreea de Nord a postat recent pe YouTube un clip de propagandă înfăţişând un oraş din SUA, cel mai probabil New Yorkul, în flăcări după un atac cu rachete.

Clipul a fost urcat de către un site oficial, Uriminzokkiri, specializat în promovarea materialelor de propagandă ale presei de stat.

Ca şi scenariu, clipul are pe fundal visul unui tânăr nord coreean aflat la bordul unei navete spaţiale lansate în orbită cu o rachetă de tipul celei testate cu succes în Decembrie anul trecut.

Cetăţean al une ţări ex-comuniste, nu am cum să nu compar ce a fost la noi faţă de ce se întâmplă şi se va mai întâmpla mult timp de acum înainte în Coreea de Nord.

Da, n-a fost la fel şi la noi nu a existat motivarea asta. Mă înşel, sau scopul nostru nu era să distrugem oraşe americane?

Ei, dar la noi a fost ca şi în al doilea război mondial… aliaţii noştri aveau între graniţe pământ românesc.

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

 • LOL ! LOL ! LOL !

  Rezerva de prostie a propagandei din Coreea de Nord o copleseste de un miliard de ori decat pe aia de pe Taraf TV si OTV la patrat(ca simboluri ale consumerismului capitalist dintr-o tara ex comunista).

  La noi nu cred ca motivarea era sa facem pulbere orasele din vest(desi cel mai probabil existau tacaniti de gen in Armata, Securitate, Militie etc), motivarea principala in epoca era nu sa distrugi orasele din vest ci sa ajungi sa traiesti pe acolo, prin teleportarea din visul de aur al omenirii direct in putregaiul capitalist.

  Apropos is curios, nord coreeanul de rand(eventual din Armata), sau romanul de rand de la sfarsitul anilor 1980(eventual din Armata), ce visau mai intai?

  Ca arunca cu o bomba atomica in New York, sau ca mananca o friptura? :)))))

  • Victore,adica propaganda numai la unii,Hiroshima si Nagasaki nu exista in istorie.
   Problema complicata care s-a creat este ca rachetele coreene pot atinge teritoriul SUA.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: