Aviaţie

Vanzarea de avioane F-16 israeliene catre Croatia anulata de SUA

Surse din Israel spun că acordul de vânzare a unor avioane F-16 semnat cu Croația în luna Martie a anului trecut nu poate fi susținut datorită restricțiilor Washingtonului.

F-16 israelian

F-16 israelian

Aceleași surse menționează că zilele următoare o delegație israeliană va vizita Croația, pentru a informa oficial ministerul croat al Apărării că a fost anulat contractul de vânzare al avioanelor F-16.

Îi mai așteptăm pe croați o tură cu MiG-urile 21 la Aerostar?

Cred că de data asta nu vor mai alege Ucraina…

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Poate e mai bine si pt noi – aduca scad sansele sa le luam de la ei pe urmatoarele! Si nu ar fi rau ca tarile interesate (HR, RO, BG) sa se vorbeasca intre ele si sa ia Blk70 la gramada.SK ne-a scapat din schema dar posibilitatea ramene.
    Cat despre mentenanta eu nu consider capat de lume operarea a doua modele. Poate pana la urma ele nu cred ca vor rezista mai mult de 10-15 ani fara alte avioane. Si nici pe portughezi reparand avioane din desert in ritmul in care ne dorim 3 escadrile inainte ca primele avioane sa iasa din uz.

  • Un singur raspuns mai multe puncte – Boeing, Lockheed martin si comunicatiile secretizate ale NATOin care iasraelul nu are voie sa aiba accces pe motiv de “IAI Lavi” si j 10.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: