Terestre

Uralvagonzavod propune BMPT-izarea tancurilor T-55 peruane

T-55 sub protectia ZSU-23-4 Shilka

T-55 sub protectia ZSU-23-4 Shilka

Rusii de la Uralvagonzavod au ofertat conducerea Armatei Peruane cu o varianta de modernizare si conversie a tancurilor T-55 in blindate destinate suportului cu foc, anunta Infodefensa.

In esenta, propunerea cuprinde inlocuirea turelei clasice de T-55 cu una moderna, telecomandata, similara cu cea instalata pe BMPT.

Noua testoasa rezultata va dispune astfel de o statie de armament – uau, ce ciudat suna… – dotata cu un tun 2A42 automat de 30 milimetri, doua lansatoare automate pentru grenade de 30 de milimetri si cate 300 de proiectile pentru fiecare teava, patru lansatoare de rachete antitanc ghidate tip Attack, la care se va adauga si o mitraliera de 7.62 milimetri cu un sistem optic independent.

turela de bmpt

turela de bmpt

Aditional, pe tancurile T-55 care vor trece prin schimbare, se vor instala camera pentru imagini termice, camere video si un sistem cu vedere panoramica pentru ghidare laser.

In prezent, Armata Peruana ia in considerare cateva optiuni pentru modernizarea tancurilor T-55 din dotare. Una dintre optiuni este inlocuirea lor cu tancuri second hand spaniole tip Leopard 2A4, olandeze Leopard 2A6, sau T-90 din Rusia.

Pentru modernizare, Peru a primit oferte din partea catorva companii israeliene, precum si din partea firmei peruane Casanave Industrial Development in cooperare cu cea ucraineana Kharkiv Machin Building Design Bureau.

In inventarul Armatei Peruane se gasesc circa 50 tancuri T-55 operationale si alte 230 astfel de testoase prin parcul rece.

 

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –

7 Comments

  • Oare de ce tantalaii astia de la noi nu lanseaza si ei o oferta pentru modernaizarea tancurilor peruane!? Nu mai departe de cateva luni, cu surle si cu trambite se anunta un viitor parteneriat strategic romano-peruvian, prin vizita presedintelui nostru drag si scump in Peru. Aia ne laudau ca suntem tare buni in navale si din astea, si ca ar ravni si ei la o bucata din tortul nostru si acum ioc…. Stiti voi…e ca in bancul ala cu Terente si virgina: ‘Ori ca nimeni n-a iubit-o, ori pre mult dar n-a simtit-o!’ 🙂

  • teribila de eficienta “statia de armament” : poate da dupa tancuri, transportoare sau infanterie mult mai eficient decat turela originala. Ce sanse are un T55 sa distruga mai mult de 4 tancuri inamice?

  • Buna ziua!

    Ma surprinde faptul ca niste impatimiti precum voi, inca nu ati pus in discutie transformarea unor T-55 in vehicule de sprijin cu foc inarmate cu “weapon station” de pe Jder.

    • eu propun echiparea cu un Gatling gen GSh-6-30 🙂
      pe o nota mai serioasa cred ca intr-adevar singura sansa responsabila de a modifica T-55-urile este in vehicule de sprijin a tancurilor echipate cu rachete si tunuri de cal. mic. Ca tancuri sunt compromise de conceptul ala pe care il au la baza, de petarda cu munitia in camera echipajului.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: