Aviaţie

Ungaria a semnat pentru douazeci de elicoptere Airbus H145M

Ministerul maghiar al Apărării a comandat douăzeci de elicoptere militare tip H145M echipate cu sistemul inovativ de gestionare a armamentului HForce. Comanda se încadrează în programul de modernizare Zrinyi 2026.

Airbus H145M

Airbus H145M

Împreună cu elicopterele, Airbus va furniza un pachet extins de antrenament și suport.

“We are honoured to be of service – once more – to the Hungarian Ministry of Defence whom we today welcome as a new customer for our H145M helicopters. With this new order, we are fostering our excellent and trustful relationship with the Hungarian Armed Forces after their acquisition of two A319 military troop transporters last year. Team Airbus is grateful for the continued trust and confidence that the Hungarian government has placed in our products.”

A declarat Tom Enders, Chief Executive Officer al companiei Airbus.

Cu o masă maximă la decolare de 3.7 tone, elicopterele tip H145M pot fi utilizate pentru maimulte tipuri de misiuni: transport de trupe, utilitare, supraveghere, salvare aeriană, recunoaștere înarmată și evacuare medicală.

Flota maghiară va fi echipată cu un sistem destinat fast rope, cameră de mare rezoluție, echipament de sprijin cu foc, protecție balistică, precum și contramăsuri electronice.

Sistemul HForce dezoltat de către Airbus Helicopters va permite Ungariei să echipeze și opereze elicopterele cu o gamă largă de arme balistice sau ghidate pentru luptă aer-sol și aer-aer.

H145M a fost livrat prima dată în 2015 militarilor germani și de atunci a mai fost comandat de către Thailanda și Serbia.

Disponibilitatea pentru misiuni a elicopterelor H145M aflate deja în exploatare este de peste 95%.

Iaca ce ne-ar trebui și nouă. O escadrilă destinată Forțelor pentru Operații Speciale.

Iulian Iamandi

13 Comments

 • Asta incearca sa ne ofere si americanii de la Bell si spre deosebire de Airbus ei ofera cel mai nou elicopter de atac/utilitar din lume+ linie proprie de productie…

 • Bravo lor,apropo In ce consista “programul de modernizare Zrinyi 2026” ??? Ce vor cumpara/moderniza?

  • Da, se fac demersuri in acest sens. Dar cand, de fiecare data cand vin, americanii discuta cu alt guvern e un proces lent. Unde mai pui si ca statul nu are bani sa plateasca tot contractul dintr-o bucata pentru ca ne-am trezit ca vrem corvete,f-16,patriot etc toate in acelasi timp

 • hmm, oare pt ce misiuni le-or folosi ungurii? prin t.o. astia cam lipsesc din peisaj.
  poate face mapn-ul cinste cu niste manpads, just in case…

 • Pentru mine ungurii si rusii printre altii sunt cei mai mari dusmani de secole ai romanilor si Romaniei cu toate acestea ungurii sunt o natiune libera si independenta sa -si construiasca in cadru legal international,orice politica doresc.Cert este ca Romania si natiunea noastra a fost condusa si inca mai este condusa cu mici exceptii de niste impoatori,analfabeti, mai mult tradatori si talhari cu reputatie mondiala. Sigura ca si Romania prin profesiionistii cu capul pe umar ara o agenda de echipamente exceptionale pentru armata romana care are chiar mare nevoie de 50 de elicoptere airbus H215M, 100 elicoptere AH-1Z Viper si transport tactic UH-1Y Venom,pentru a tine in tara si constructorii strategici.Exista insa intrebarea fundamentala de unde banii. Daca ANAF si parlitii ce coduc aceasta institutie vor aplica legea sa infrirma cum este va aduce in tara in zilelel urmatore aproximatin 23 de miliarde dolari USD taxele pentru cei peste 215 liliarde bani neinpozabili tinuti in conturile bancilor straine din afar tarii dupa invetigatii si ultimele statistici ale ANAF .Suma este ridicol de mica fata de aropare 1000 de miliarde de dolari USD furati din tara de catre talharii romani si straini. 23 de miliarde este o suma cu care Romania si-ar echipa partial armata la cele mai inalte standarde din lume si si-ar echilibra problema datoriilor .Si totusi Romania va renaste . Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe romani oriunde s-ar afla .

 • Domnu Olari mai ai d-astea in stoc, d-astea gen ” 1000 de miliarde de dolari au scos din tara”? de unde le tot scoti ? ce jocuri faci tu p-aici?
  vezi ca Ungaria lu Orban e pe duca, mult nu mai are si e out din Europa.

 • ,,Calator Astral”, precizarile mele pe care le fac in continuare nu au carater peiorativ.Informatiile mele sunt corecte cu privire la banii furati, este o problema de timp pana se vor face publice informatii, care sa argumenteze ca ceea ce spun eu, este cifra mai mica decat talhariile care se fac si se aduna zilnic in aceasta tara si cat se fura .Investigatiile ANAF vizeaza multi tralhari care isi ascumd banii in afara tarii ,iar zilele trecute a dat publicitatii suma de bani furati si gasiti pana acum si a rezultat pana acum cifra de 211 persoane fizice care au sume de peste 100 milioane euro.Eu cred ca nu ai dimensiunea reala a talhariilor savarsite de politruci in marea lor majoritate ,in ultimii 30 de ani, nimeni nu iti cere sa stii toate acestea, pentru ca fiecare poate cat poate si nu cat ar vrea sa poata sau poate nu. ANAF insa nu stie conturile Offshore unde sumele sunt de-a dreptul astronomice . Si pentrru stiinta ta eu fac jocuri doar ca talharii ,impostorii si tradatorii de neam si de tara sa fie nimiciti,nimic altceva .Tu nu intelegi nici gravitatea situatiei si nici primesjdiile prin care trece acum Romania si nici dimensiunea jafurilor savarsite in tara noastra de fiecare partid si de fiecare individ cu diverse respeonsabilitati . Presupun ca nu ai cum sa sti din motive obiective .Din acest punct de vedere ma abtin sa mai fac precizari. Cat il priveste pe Orban si Ungaria la fel nu cred ca ai informatii suficiente dar mai ales corecte din punct de vedere ,istoric, social,moral ,politic daca vrei . oricum este necesar sa sti ca interese mai presus de puterea ta de intelegere mentin o tensiune artificila intre unguri si romani pentru ca ungurii si prin ei si alte natii sa puna stapanire pe bogatiile noastre. Orbani va fi atat timp cat serveste interesele dusmanilor nostri iar dupa el va fi un alt,, Orban ”mai periculos si nici o natie care ne inconjoara si nu numai,nu doreste binele acestei tari cu totii fac tot posibilul ca Romania sa fie dezmembrata si sa dispara din geografia lumii .Dar Romania va renaste . Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe romani orunde s-ar afla .

 • a mai cazut un MIG… tre sa scapam de sicriele astea cit mai repede, alt pilot de valoare a murit ars de viu saracu, carbonizat. Sintem singura tara din lume care-a pierdut 50 de miguri pe timp de pace.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: