Aviaţie

Un pilot de Rafale si unul de Typhoon vor face rocada in Septembrie

Comandantii Fortelor Aeriene Britanice si Franceze

În luna Septembrie a acestui an un pilot francez de Rafale din Escadrila 2/30 Normandie-Niemen şi un pilot britanic de Typhoon vor face schimb de locuri, astfel încât francezul va zbura pe Typhoon, iar englezul pe Rafale.

Scrisoarea de intenţie pentru acest schimb a fost formalizată pe 13 Iulie între RAF Air Chief Marshal Sir Stephen Dalton şi Generalul Paul Palomeros.

Comandantul RAF a aistat la parada militară desfăşurată de ziua naţională a Franţei şi a înmânat familiilor a doi piloţi din Free French Air Forces care au luptat în al doilea război mondial în RAF şi sunt consideraţi eroi de război: colonelul Henry Lafont şi comandorul Rene Muchotte, pe care ni-l amintim din Marele Circ al lui Pierre Clostermann.

Sursa: : Armee de l’Air

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

6 Comments

 • Si uite asa o sa vad comanda de F 35 taiata la jumatate…englezii o sa realizeze ca nu are rost sa dea atatia bani pe F 35 si ca oricum un Rafale customizat pentru ei este avionul pe care o sa poata sa il foloseasca in flota lor de portavioane….
  Cine stie poate, poate o sa vedem o forta armata europeana comuna!

  • Nu este exclus sa o injumatateasca. Englezii si francezii tot se sfatuiesc de ceva timp cum sa faca sa iasa ceva comun si cu cheltuiala impartita.

   • Englezii au deja in derulare proiectul unui UCAV pe care vor sa il transforme intr-un bombardier intercontinental(Taranis), ce se trage dintr-o ambitie a UK de a recastiga capabilitatile de lovire la mare distanta pierdute odata cu retragerea bombardierelor V, si care de peste 20 de ani din abandon in abandon catre Abadon..este posibil ca aici sa incerce o colaborare cu Franta.

    Al doilea proiect de perspectiva este realizarea unui UCAV de generatia a 6 a, care va devenii un soi de Eurofighter 2.

   • Si un Rafale cu elemente de Typhoon ar fi un pas important….nu pot sa nu ma gandesc ce prostie a fost ca nu au mers impreuna in programul Eurofighter din motivul ca Franta isi dorea si avion ambarcat si ceilalti i-au dat cu flit….Acum regreta ca s-au urcat in barca lui F 35….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: