23 Comments

  • De ce? Un bombardier greu n-are nevoie de asta. Schema lui aerodinamica e mult mai sigura si mai solida decat a unui avion usor. Nu trebuie sa faca loopinguri si cobre. Pe urma TU 22 are geometrie variabila.

  • DE CE,AI VREUN MOTIV SA DOVEDEASCA LIPSA LOR DE PRECIZIE …EU NU UIT COVORUL DE BOMBE AMERICANE IN VIETNAM………………………………………………!!!!!!!!!!!!!!!
   FAPTUL CA AU CEDAT PSIHIC PUR SI SIMPLU

      • Afganistanul nu avea nevoie de armata mecanizata…singurul lucru pentru a castiga acolo erau fortele de guerila…..ati vazut ce facea un RPG(AG-7) cu un BTR-60 sau un BRDM-2….Rusii au pierdut mult din cauza strategiei proaste…nu au tinut cont de pozitia geografica…..si asa cum afirma un oficial KGB acum vreo 3-4 ani:”Pentru noi Afganistanul a fost ca Viet’nam-ul pentru americani…”

     • Dragii mosului, in Belgrad americanii au “ratat” o tinta cu o LGB cu aproximativ 1000 m! Asta inseamna precizie!
      PS.: au lovit atunci “din greseala” ambasada RP Chineza!

      • Au ratat-o intentionat altfel vedeai cum demisioneaza cineva pentru a le sonda reactia. La fel au facut cind au atacat Serbia daca v-a mai amintitii. Intre timp poti cumpara sisteme pentru bruierea GPS. Atunci au banuit ca rusii batuiar vina au smecherit-o. Articolul cu scuzele era tradus in revista Lumea.

       • Eu stiam ca au lovit ambasada chineza intentionat pentru ca acolo era localizat un centru de comunicatii al armatei sarbe (cu acordul chinezilor desigur). Restul declaratiilor au fost facute pentru opinia publica .

 • se foloseste doua sisteme concomitent GPS si GLONASS, asa ca acuratetea impreuna cu bombe noi a crescut,oricum nu ai critica.

 • De cati ani e functional GLONASS? Si ce ghidaj GPS folosesc ei? Poate ala pentru masini ca la cel militar nu cred ca le-a dat JR acces.
  O fi crescut acuratetea dar inca e mai mult pe terenul lui “poate sa faca” si nu pe cel al lui “face” ; ca mai toata tehnica lor noua de altfel.

  • primul satelit al sistemei GLONASS a fost scos pe orbita in 1982. In 1993 sistema a fost primita in exploatare oficial de catre armata rusa cu 12 sateliti. Dupa 2001 din cauza nefinansarii si termenelor scurte de exploatare a satelitilor,sistema a ramas cu doar 6 sateliti si pina in 2007 a fost folosita partial de armata. Din 2008 cu 18 sateliti s-a permis folosirea GLONASS ului si de civili. Din 2010 sistema are 26 de sateliti si precizia ei s-a apropiat de GPS, Din octombrie 2011 sint folositi 27 de sateliti plus 3 de rezerva.
   Eu nu stiu cum folosesc GPS in armata rusa, dar stiu ca este folosit si ca de aviatie sint folosite ambele sisteme pentru o precizie mai mare.

 • Astea pe vpk.ru zic ca astea 30 Tu 22 M3 care vor fi modernizate vor avea toata electronica schimbata pentru noua racheta X 32.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: