Armata Romana Fortele Aeriene

Un avion MiG-21 LanceR s-a prabusit in judetul Mures

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

MiG-21 LanceR

MiG-21 LanceR

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile.

 

Biroul presă

1 Comment

  • Poate cu ocazia asta, mai pun la alea 10 programe de dotare si achizitia de avioane multirol, de preferinta noi. Sau macar in locul punctelor 3, 4 si 5.
    Ca daca tot am stat pana acum fara calibre nato, mai putem sta inca 5-6 ani, poate trecem direct la noul calibru.
    Ca oricum nu avem bani de MLI-uri noi pe senile (si cand ungurii si cehii se pregatesc sa cumpere, deci pret mare conform cererii si livrare intarziata). MLI84 a fost modernizat intre 2005-2010, deci relativ nou.
    Ca sa nu mai punem in calcul ca tocmai ne inzestram cu un MLI (pe roti de data asta). Mai bine integreaza niste rachete pe ele si gata.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: