Terestre

Ukraine becomes a leader in the global market of armored vehicles…

BTR-4, Made in Ukraine

Continuăm cu articolele îmbucurătoare: “Ukraine becomes a leader in the global market of armored vehicles”!

Buni vecini cum suntem, vă invit să deschidem o sticlă de samagon în onoarea lor… căci merită din plin.

I-auzi:

“The domestic defense industry over time has become one of the engines of development and expansion of high-tech sectors of the economy of Ukraine.”

Eh? Lux a-ntîia!

Aşa grăit-a Andriy Klyuyev, Secretarul Securităţii Naţionale şi al Apărării Ucrainei, despre decizia  de a introduce în dotarea armatei Ucrainei a transportoarelor BTR-4E domestice şi mai ales de mare succes la export.

Nu ar trebui să fim invidioşi. Nici ipocriţi. Haideţi bre, să recunoaştem că nu ne duce capul în mod tehnico-politic să facem o treabă bună precum alţii şi să luăm BTR-4E de la vecinii cu sfecla. O să se lase cu înţelegere vecinească şi are să iasă şi de-o ciorbă pentru cei de sus. Aia e. Dacă asta se vrea, asta se vrea.

I-auzi, ce-mi mai place să citesc din astea:

“Ukraine confidently takes the lead in the global market of armored vehicles”, mai zice Klyuyev, continuînd – “If our country had been famous for its transport and passenger aircraft and aircraft engines, in the coming years for the palm in the Ukrainian defense exports will compete with domestic manufacturers of tanks and armored vehicles”.

Amin!

Şi mă opresc aici, că nu mai pot.

Sursa: Ukrainian News Natsionalni

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

5 Comments

 • Ce fainute sunt propulsoarele alea mici de apa.
  Apropo, rusii ce zic de industria de armament pe care o exporta Ukrainienii iiiiiiiiii

 • E interesant, dar ca si Saur-ii nostri (care au aparut primii) e un BTR (TAB) modificat. S-a lungit, latit si inaltat, s-a mutat motorul in fata, are un bot cumva nou (dar cam aceeasi conceptie, macar la Saur-2 e totusi altceva, sa vedem ce e cu Saur-3 ala sau TBT, daca se va face vreodata), un blindaj un pic mai gros si o turela noua.

  Din pacate ai nostrii s-au mocait prea mult cu Saur-2 de ex. si au pierdut niste piete externe. Nu stiu daca e vina lor exclusiva. Daca ar fi fost gata cred ca era cel putin la fel de bun ca BTR-4 si ar fi avut intaietate si pentru Irak (sigur, poate si cu ceva abordare mai agresiva a celor ce se ocupa cu exportul de tehnica militara in Romania)

  • Si mai trist este ca Saur-ii nu au ce arata in materie de tzepi. Machetele cu diverse turele, rachete, bla-bla, nu stiu cat impresioneaza.

 • Ucrainenii si-au dat seama ca trebuie sa se miste, altfel pierd contracte si dau faliment.
  In Romania mai sunt inca asteptate spagile de la cumparatori, in loc sa pregateasca niste comisioane pentru ei. 😛

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: