Marină

Ucraina va primi doua vanatoare de mine clasa Sandown de la Marina Regala a Marii Britanii

Conform unei informații publicate pe pagian de Facebook a Marinei Ucrainei, ieri a fost semnat la Odessa un memorandum între Marea Britanie și Marina Ucrainei pentru transferul a două vânătoare de mine clasa Sandown către Ucraina.

HMS Bangor - Clasa Sandown

HMS Bangor – Clasa Sandown

Sandown este co lasă de cincisprezece vânătoare de mine construite în principal pentru Royal Navy, de către compania Vosper Thornycroft.

VM-urile clasei Sandown sunte chipate cu două vehicule subacvatice PAP 101 mk5 telecomandate, consturite de către Societe ECA, destinate neutralizării minelor navale. UUV-urile sunt controlate cu ajutorul unui cablu de fibră optică lung de 2000 de metri.

Navele Sandown au deplasamentul de 600 de tone și armamentul compus dintr-un tun automat calibrul 30 de milimetri și câteva mitraliere.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • si noi am dat bani pe ,,fregatele,, britanice. neinarmate. oare cum or reusi altii? sa primesca pe gratis? polonezii mig29 albanezii uh60 si ceva elicoptere bulgarii si ei ungurii , cehii, sarbii. noi? tinichele pe bani. si multi. si macar de ar fi functionale. dar sunt vechi, inutile si scumpe. ,,inteligenta,, romanesca in actiune

    • Noi mereu am facut “afaceri” de genul asta. Trebuie doar sa ne gandim la afacerea Skoda din perioada interbelica. In rest cam ai dreptate, nu stiu cum pot altii sa cumpere armament nou sau de mana a doua dar relativ recent.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: