Diverse Marină

Ucraina: un nou test cu Neptun

Racheta de croaziera Neptun

Ucrainieniiau au efectuat pe 17 August un nou test cu racheta anti-nava de conceptie proprie…

… acum ceva vreme, atrageam atentia cititorilor nostri asupra similaritatilor Neptun-ului cu un alt sistem de rachete anti-nava de conceptie estica: Zvezda Kh-35. Tot atunci atrageam atentia asupra unui document de import, datat in 2002, prin care Biroul de Proiectare Luch (proiectantul rachetei Neptun) a intrat in posesia unui exemplar de Hk-35.

Dar sa revenim la subiect.

Testul s-a desfasurat vineri, 17 August, intr-un poligon din sudul regiunii Odesa, avand ca oaspete de seama pe Oleksandr Turchynov, secretar al Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei

Potrivit declaratiilor acestuia, “in timpul unei etape importante a testelor de zbor, o racheta de croaziera de productie ucraineana, a executat cu succes programul de zbor planificat“. Turchynov a declarat de asemenea ca racheta Neptun a atins o distanta de 100 km. Secretarul CNSAU a mai subliniat ca Neptun este o racheta puternica, foarte precisa, “capabila sa distruga tinte navale sau terestre. Rachetele ucrainene sunt capabile sa asigure apararea eficace a coastelor Marii Negre si ale Marii Azov, putand sa combata navele inamice la distante de pana la 300 km, la nevoie chiar si in porturile-baza ale acestora.”

Rachetele Neptun vor fi integrate in bateriile pentru aparare de coasta si pe navele purtatoare de rachete.

Dar sa lasam declaratiile oficiale si sa ne intoarcem la testul propriu-zis.

Acesta a avut ca scop verificarea sistemelor de bord precum si a functionarii motoarelor de start si de mars. Racheta nu a avut incarcatura de lupta sau capul de dirijare cu radar activ si altimetrul radar, distanta atinsa, 100 km, fiind limitata de dimensiuinile zonei de excludere a poligonului.

Cu ocazia acestui test, racheta lansata a fost vopsita intr-o culoare rosie, de mare vizibilitate, pentru a facilita decoperirea ei dupa finalizarea zborului.

Via:
Diana Mihailova

Marius Constantin

 

19 Comments

 • Chiar dacă sunt în mare criză şi chiar adaca sunt în război, muscalii lucrează, investesc şi se înarmează încet dar sigurcum sunt : tancul T 84 Oplot, racheta Neptun, noul transportor blindat „Godzilla”, noua armă de asalt, Malîș ” sau Maliuk, şi lucrează la un nou transportor blindat 8×8. Vom vedea cât de fiabile vor fi. Şi să nu uităm că muscalii se număra printre principalii duşmani ai romanilor.

  • Aurele esti dus rau de tot.muscal este un cuvant folosit ptr locuitorii vechiului ducat al moscovei.in acest moment ucrainenii il folosesc pte a ii jigni pe etnicii rusi din ucraina.in ceea ce priveste noile arme ucrainene de un sfert de secol nu reusesc sa treaca de nivelul protiptil.desi au mostenit o buna parte din masina de razboi sovietica.

 • Şi eu presupun că aşa va fi şi în aceste manevre ruşii vor avea un cuvânt greu de spus privind modificarea frontierelor. Ruşii sunt pregătiţi până în dinţi pentru a juca în deplasare. Important este că noi romanii să ştim cum vom juca pentru ne recupera teritoriile istorice şi nu numai. Sigur că sunt visuri mari dar numeni nu poate atinge o ţintă mai înaltă decât aceea pe care şi-a planificat.

 • F35 în continuare îţi recomand să citeşti următoarele ;
  Inițial, în secolul al XII-lea, cuvântul muscal se referea la locuitorii Moscoviei, fiind tradus ad-literam ca „moscovit” (diferențiindu-i pe locuitorii din Marele Ducat al Moscovei de alți slavii estici. Conotația negativă, datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea când cuvântul a început să fie folosit ca o insultă etnică pentru toți rușii. La acel moment, soldații Armatei Imperiale Ruse (și mai târziu cei ai Armatei Sovietice) staționate pe teritoriile ce aparțin astăzi Ucrainei și Poloniei au devenit cunoscuți sub numele de muscali și acei oameni care au fost recrutați cu forța în armată au fost descriși în ucraineană ca fiind luați la muscali, cuvântul a dobândit o conotație negativă și era folosit pentru cei care și-au pierdut rădăcinile. Astăzi acest cuvânt a devenit o expresie cu carater peiorativ. Cred că este necear să şti că Ucraina este un stat artificial creiat. Rusia Kieveană era încă din secolul al XI-lea cel mai întins stat din Europa. El era cunoscut și cu numele de Rutenia (denumirea latină pentru ruşi), Krajina sau Ucraina = teritoriu sau ținut de frontieră.
  Krajina (ucraineană), kraina belarusă, krai (rusă) și kraj (poloneză), toate având înțelesul de „teritoriu”. Ţi-am prezentat aceasta în sumar pentru a cunoaşte că vecinii noştri intoadeauna au fost ruşi şi eu ştiu aceasta pentru că-I cunosc foarte bine. Putem discuta şi despre aşa numitul naţionalism ucrainean, este intersant. Timp de secole moldovenii încă înaintea de Ştefan cel Mare şi după, i-au numit pe toţi ce de dincolo de graniţa de Est muscali. Prin noţiunea de, muscali’’ eu şi nu numai eu intodeauna am făcut şi fac referinţa la toţi cei de dincolo de graniţele de Est şi care sunt toţi una şi sunt ruşi, doar interesele din raţiuni superioare i-au despărţit mai traziu cu graniţe.
  Înainte dea te pronunţa în dreptul unor afirmaţii îţi recomand să gândeşti dacă poţi, poate vei reuşi un alt mod de abordare.

  • aurica ai prea mult timp liber si il folosesti prost.ai explicat in zeci de randuri ce ti-am spus eu in doua.dar finalul este total gresit.ucrainenii ii urasc de moarte pe rusi.din aceasta cauza locuitorii din novorossiya au ales separarea de ucraina.in caz contrar pateau ce au patit bunicii lor in ww2( se spune ca si cei din ss au ramas uimiti de cat de eficienti erau ucrainenii in epurarile etnice).asa ca las-o jos ca macane.

 • olari aurel : Rutenia si Ucraina n-au insemnat in veci “Rusia”… si in est io stiu din cartile de istoroe ca inca de pe timpu lu Stefan p-acolo ne bateam cu lesii (polonejii), ungurii, tatarii, p-acolo era Marele Hanat etc. Deci mai usurel cu pianu pe scari (“Doamne ocroteste-i pe romani ca Rusia face si drege si rupe si atomizeaza si alea…”)

 • Cred că este cazul să studiaţi ceva mai mult istoria vecinilor deoarece şi leşii şi lituanienii şi hanatul, au fost vremelnic pe teritorii care nu au fost a lor şi cum au venit aşa au fost asimilaţi o parte şi restul au plecat, dar mereu au existat slavii fiind dominaţi mereu de ruşi. Întotdeauna rutenii a fost vecini cu leşii. Îţi recomand să studiezi şi hărţile medievale şi cele moderne dacă nu ai ajungi să faci această şi vei constata că merită.Şi vezi călător astral, consulta, cronicile lui Grigore Ureche şi Miron Costin, marii cronicari medievali, mai mult Dimitrie Cantemir în, Descripţio Moldaviae “şi poate vei înţelege mai bine că greşeşti. Şi istoria nostra a fost falsificată de către impostori, dar este o altă poveste adevărată care chiar merită demascată.
  Anla’shok

  • Mai slabeste-ma cu pildele tale ca nu ti-au folosit la nimic. Ca tot iti plac uite ceva din Platon daca imi aduc bine aminte:
   “Oamenii destepti vorbesc pentru ca au ceva de spus, prostii vorbesc ca sa spuna si ei ceva”.

 • F35 aşa este, apreciez opinia ta Anla’shok este un tip de treba dar o mai ia pe arătură însă este necesar să ne acceptăm aşa cum suntem unii mai mult alţii mai puţin oferim doar ce avem. Nici unul din noi nu este buricul pământului dar participăm cu ceea ce ştim chiar şi banalităţi când alţii nu le ştiu sau nu ştiu să studieze că “Slava Bohu ” este de unde. Revin cu precizarea privind obictivul acestui site, este cu carater militar şi vă recomand să tratăm cu seriozitate prezenţa noastră aici. Atacurile la persoana sunt inadmisibile .

  • E clar ca nu ai inteles proverbul care era pt tine dl. Aurel. Sa n-o lungim. Esti pe langa asa ca abtine-te sa comentezi la comentariile mele daca nu vrei sa citesti lucruri inadmisibile.

  • Si totusi stramosii ukrainienilor sunt reprezentati pe basorelieful de la Adamclisi.Ei luptau de partea lui Decebal….deci acei samogetii.Dupa studiile de genetica a rezultat ca ukrainienii nu sunt nici macar slavi,iar denumirea de Rusia(data de greci) istoric li se adreseaza doar ukrainienilor aia cu Moskovia fiind Marea Tatarie.

   • Lasa ghiveciul pentru activitatile culinare. Samogetii nu-s sarmati. Numele de Rusia nu a fost data de greci.
    530s, from Medieval Latin Russi “the people of Russia,” from Rus, the native name of the people and the country (source of Arabic Rus, Medieval Greek Rhos), originally the name of a group of Swedish merchant/warriors who established themselves around Kiev 9c. and founded the original Russian principality; perhaps from Ruotsi, the Finnish name for “Sweden,” from Old Norse Roþrslandi, “the land of rowing,” old name of Roslagen, where the Finns first encountered the Swedes. This is from Old Norse roðr “steering oar,” from Proto-Germanic *rothra- “rudder,” from PIE *rot-ro-, from root *ere- “to row.” Cee ce ma stiam si eu ca numele vine dat de fini vikingilor.
    Cultura autodidacta si facuta dupa ureche credinte subiective naste monstruleti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: