Marină

Ucraina a primit doua nave de patrulare americane

Navele Drummond și Starobilsk (P191), retrase din serviciul US Coast Guard, au sosit în Odessa la bordul cargoului Ocean Freedom. Cele două nave aparțin clasei Island.

USCGC Drummond - Sloviansk P190

USCGC Drummond – Sloviansk P190

Cutter-ele Sloviansk și Starobilsk au fost transferate Marinei Militare Ucrainiene în luna Septembrie a anului 2018.

Ucraina nu a plătit pentru cele două nave (USCGC Drummond și USCGC Cushing), însă a suportat cheltuielile de transfer și ale pregătirii pentru mentenanță ale echipajelor.

Sloviansk și Starobilsk au sosit în Portul Maritim Comercial Odessa, de unde au fost remorcate până în portul militar.

Cele două nave vor executa misiuni pentru siguranța maritimă în Marea Neagră și Marea Azov cu echipaje ucrainiene.

Navele de patrulare aparținând clasei Island au fost construite la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 pentru US Coast Guard. Echipajul acestora este compus din 18 marinari dintre care trei ofițeri.

Armamentul este compus dintr-un tun automat Mk 38 Mod 0 Bushmaster calibrul 25 mm și două mitraliere grele M2HV calibrul 12,7 milimetri.

Iulian Iamandi

12 Comments

 • In martie-aprilie 2019, fortele navale ale SUA, au analizat ca posibila scoatere din uz a 6 buc distrugatoare, clasa Ticonderoga in perioada 2021-2022 si au dat si numele celor 6 nave….Ar fi o mare sansa sa primim gratis 3 buc in virtutea relatiei speciale pe care o avem cu SUA. Sa le mai dam peste nas rusilor…… La ce tehnologie si armament au si daca nu plutesc si le tinem in doc uscat….schimbam multe… in Marea Neagra

 • Desi au facut o fapta buna donand aceste nave ucrainienilor si nu noua, Americanii au ramas cu mult in urma rusilor la partea de tehnica militara. Armele lor ori dau gres in mod fantastic ori sunt pur si simplu outdated, nici la ppt-uri nu se mai pricep. La diplomatie isi iau palme de peste tot, turcii, iranienii, si au ajuns sa pazeasca campurile petroliere ale sirienilor dupa ce s-au chinuit cativa ani sa schimbe regimul.

  • americanii sunt imprastiati pe tot mapamondul, de unde poate aparea si carenta de resurse. Fac aceeasi greseala pe care a facut-o URSS. Rusii se concentreaza doar pe anumite zone de puternic interes, de unde si gestionarea resurselor mai eficienta. De la mine asa se vede.

  • @johhny
   Deh, au ramas in urma rusilor in special la marina pentru ca au portavioane proaste si tre’ sa faca cam 5-6 ca sa-l contracareze pe cel rusesc. Vezi ca in 2020 mai pun unul in serviciu.
   Sa dai si tu un mesaj cand lanseaza si rusii unul, sau cand il modernizeaza pe cel existent.

  • Da… Încă au electronice pe lampi americanii ăștia proști. Și nici măcar un avion de generația 5 nu’s in stare să faca americani’, față de ruși care au destule.
   Și la urma urmei toată lumea știe că ruși e’ pe marginea prăpastiei iar americani’ sunt cu un pas înainte… 🤣

   • Da, au un avion de generatia 5 exceptional atunci cand nu sare invelisul de pe el iar rusii nu au Su-57. Pana una alta ei nu au o antiaeriana credibila, se straduiesc sa cumpere ceva bun de la israelieni, blindatele lor raman in urma tehnologic, si-au dat seama ca au nevoie de Trophy israelian adica protectie activa pe care rusii o folosesc de jumatate de secol, la hypersonice au ramas in urma chinezilor, rusii fiind la ani buni in fata, si tocmai datorita lampilor au cea mai complexa aparare AA din lume, cele mai tari rachete cele mai potente radare si sisteme EW. Totul sta in lampi..lampa e cheia succesului.
    Ce sa zic, portavioanele sunt intradevar barci care nu pot fi scufundate nici cu torpile, nici cu supersonice nici cu hipersonice, si ar avea intradevar un mare succes in lupta cu un adversar de talia rusilor care sunt putin sub nivelul sarbilor sau a ciuhabistilor din orientul mijlociu. Dronele americane zboara liber prin iran nu au reusit aia sa doboare sau sa captureze niciuna, iar americanii nu au fugit efectiv din siria de rade o lume intreaga de ei si in nici un caz s-au chinuit ei sa rstoarne guvernul sirian pana au luat-o peste ochi. Cred ca e mai simplu sa va anunt eu cand vor lansa la apa distrugatorul Lider sau portavionul 23000E, decat sa ma anuntati voi cand or avea americanii gata o aparare AA de genul S400, S500, modele de blindate gen T14, T15, Kurganets, hipersonice, radare UHF/VHF/ L band de tip AESA lucrand in tandem, SHORAD-uri de talia Tor M2/Pantsir SM/Kashtan M naval, rachete tactice genul Iskander, radare OTH, EW-uri gen Krasuhka 2/4, Altayets, Moskva, Palantin, Leer 2, Spectre, Zhitel, Rtut BM, Borisoglebsk, toate pe lampi sau roboti terestri gen Udar UGCV su Uran 9 tot pe lampi. Ultimul model de lampa folosita se numeste Elbrus 8SV.

    • @johhny
     Cine crezi ca are rabdare sa-ti citeasca polologhia?
     Mai Aliosa, cand vreau sa aflu ceva despre voi (dimensiunea militara) accesez south front; in general sunt mai ponderati decat tine.

    • Un trol rus cu nik-ul Johnny 😁
     Serios, ar trebui să faceți ceva pe partea de AI, un program să scrie comentarii pro rusia automat, sau ceva asemanator.
     Nu de alta, dar nivelul trolilor ruși este zero. Ar trebui să stea câte doi la tastatura împreună cu un câine, asta ca să aibă 12 clase și o limbă străină.

     • E clar ca v-a batut pe amandoi comentariul meu, desi eram sigur ca e prea mult pentru voi am zis totusi sa incerc. Intre timp sa ramaneti cu impresia ca rusii sunt pe lampi. Sa nu cumva sa va amintiti ca au dat jos cu F117, invizibil, digital fly-by-wire, cu un radar pe lampi si rachete din epoca dinozaurilor. :))

      • @johhny
       Ti-am scris ca nu am citit textul tau. Rusia este prea importanta si prea aproape ca sa iau de bune textele tale.
       Imbata-te cu apa rece Ivane!

      • Mai men, dacă nu scrii și de echipajul de pe USS Donald Cook, nu faci nimic. Cică și acum se află marinarii în stare de șoc 😁

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: