Aviaţie UAV/UCAV

Ucraina a acceptat in serviciu drona A1-SM Fury

A1-SM Fury este primul sistem de aeronave fără pilot dezvoltat de către o companie particulară ucrainiană acceptat în serviciul Armatei Ucrainei.

Conform ordinului ministerului ucrainian al Apărării numărul 115 din 9 Aprilie 2020, după rezultatele testelor de stat, sistemul aerian fără pilot A1-SM Fury destinat misiunilor de recunoaștere și reglajelor tragerilor de artilerie a fost acceptat în serviciul trupelor naționale.

A1-SM Fury

A1-SM Fury

Sistemul A1-SM Fury a fost dezvoltat de către compania Athlon Avia R&D and Production Company din Kiev.

Athlon Avia a livrat mai multe zeci de drone A1-SM către Forțele Armate, Garda Națională, Serviciul de Securitate și organizațiilor de voluntari. UAV-urile Fury au acumulat un total combinat de peste 2500 de ore de zbor în care au identificat ținte pentru artileria ucrainiană.

Sistemul Fury are un competitor polonez pe piața internă. Încă din anul 2016, Forțele Armate Ucrainiene și Garda Națională au început operarea a patru sisteme tactice de aeronave fără pilot poloneze WB Electronics FlyEye.

Platformele tactice UAV din serviciul Forțelor Armate Ucrainiene sunt în general utilizate pentru descoperirea țintelor, telemetrie și ajustarea tragerilor bateriilor de rachete și artilerie.

Iulian Iamandi

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: