Marină

Turcia a lansat la apa submarinul TCG Piri Reis, primul din clasa Type 214

Turcia merge mai departe cu dezvoltarea programului de dotare cu submarine moderne, lansând la apă primul Type 214 dintr-o serie de șase astfel de nave.

TCG Piri Reis

TCG Piri Reis

Primul submarin turcesc Type 214 a fost botezat TCG Piri Reis și a fost lansat pe 22 Decembrie la șantierul naval Golcuk din nord-vestul Turciei.

Turcia construiește o flotă de șase submarine moderne Type 214 cu propulsie AIP în cadrul unui contract semnat cu concernul german ThyssenKrupp Marine Systems în anul 2009.

Construcția submarinului TCG Piri Reis a debutat în anul 2015, însă din motive tehnice și financiare programul a fost întârziat cu aproximativ șase ani, iar acest prim submarin va fi livrat marinei în 2020.

Ceremonia, condusă de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a inclus și tăierea primei table pentru cel de-al cincelea submarin al clasei, TCG Seydi Ali Reis.

Erdogan a declarat că începând cu 2020 va fi livrat câte un submarin în fiecare an, iar în anul 2027 toate cele șase submarine vor fi gata.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Pentru noi, la Marea Neagra, 6 submarine cu propulsie AIP, de ultima generatie, ar fi mult mai utile decat niste fregate.
    In perioada comunista, conducerea marinei noastre militare a stabilit ca Romania ar avea nevoie de circa 3-6 submarine.Adica minim de 3 submarine.Datorita directiei politice in care se indreapta Turcia dar si cresterii capacitatii de lupta a marinei militare rusesti si turcesti la Marea Neagra, ar fi bine sa nu neglijam potentialul oferit de submarin.Mai ales de unul de ultima generatie cu propulsie AIP.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: