Aviaţie Geopolitica

Tu-22M3 nu vor fi dislocate in Crimeea…

Tupolev Tu-22M3

Tupolev Tu-22M3 (foto: Alex Beltyukov)

…prea curand.

Asa a declarat Generalul Victor Bodnarev, comandantul VVS, intr-o conferinta de presa tinuta ieri la aerodromul Dyagilyovo din regiunea Ryazan, cu ocazia competitiei Aviadarts 2015.

Potrivit declaratiei, Fortele Aeriene Ruse nu au in plan, in viitorul apropiat, dislocarea in peninsula Crimeea a unor bombardiere Tu-22M3 capabile sa transporte si sa lanseze armament nuclear.

“Gruparea din Crimeea are deja dislocate suficiente aeronave si sisteme de rachete antiaeriene. Nimeni nu a insarcinat Fortele Aeriene (pana acum) cu dislocarea de  Tu-22M3. Daca am primi aceasta sarcina atunci, ca militari, am indeplini ordinele conform graficului stabilit”, a declarat Bodnarev pentru jurnalistii prezenti la Aviadarts 2015.

Saptamana trecuta, in presa din Rusia au aparut informatii potrivit carora o escadrila de bombardiere ar putea fi dislocata in peninsula, fiind citate surse anonime din Ministerul Apararii. Nu s-a facut nici o referire la potentiala inarmare a bombardierelor cu armament nuclear.

Via:
Ria Novosti

– Marius Constantin –

1 Comment

  • Era previzibil ca nu le va deplasa in Crimeea, pur si simplu la raza lor de actiune nu prea conteaza daca sunt in estul Marii Negre sau acolo pe “portavionul” nescufundabil.
    Oricum se pare ca Su 33 vor fi prezente in zona si au trecut/ trec prin procesul de modernizare pentru ca sa aiba capacitate multirol moderna.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: