Diverse

Trafic de munitie la UM Sadu

7.62x39 mm

7.62×39 mm

Opt persoane au fost reţinute azi-noapte de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj într-un dosar de trafic de muniţie la Uzina Mecanică(UM) Sadu.

Între cei care au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj se află: Marius Borcan, şeful Pazei de la UM Sadu şi Constantin Dijmărescu, directorul Uzinei. Câţiva angajaţi ai fabricii, beneficiind de complicitatea paznicului, au scos ieri pe poarta Uzinei 200 de cartuşe pe care le-au vândut unui poliţist aflat sub acoperire.Suma plătită a fost de 300 de lei.

Cei implicaţi în contrabanda cu muniţie au fost reţinuţi pe loc, ulterior fiind ridicaţi şi directorul UM Sadu şi şeful Pazei, acuzaţi că au tolerat starea de fapt.

În urma percheziţiilor la faţa locului, în fişetul unui angajat la Secţia muniţie a fost descoperită cantitatea de 3 kilograme de mercur a cărui prezenţă în acel loc nu a putut fi justificată. Kilogramul de mercur se vinde pe piaţa neagră cu peste o mie de euro. Cele opt persoane reţinute vor fi prezentate din nou la audieri în cursul zilei de astăzi.

De precizat că Marius Borcan, şeful Pazei de la UM Sadu, este şi preşedinte al PC Gorj.

Preluat integral de pe Gazeta de Sud

3 Comments

  • Arestatii trebuiesc promovati ca sefi la departamentul de vinzari. Pretul de 40 centi/cartus 7.63×39 e foarte mare pentru un produs la poarta fabricii. In USA asta ar fi aproape de pretul pe raft, daca nu si mai ridicat. Daca te uiti la cartusele din surplusul sovietic sau est-european, asta ar fi un pret premium.

    Pe bune, oamenii astia sint o comoara curata. Dati-le drumul si permiteti-le sa vinda cit pot. Evident, banii sa fie pentru fabrica.

    • La banii astia mai bine o cumperi din Germania sau Cehia,legal.Dar sa vedem si partea buna.Daca incepe anarhia,avem de unde face rost de munitie. 😀

  • La banii astia parca m-as baga si eu la un poligon pt ceva trageri.
    Daca ar face armata un program sa scape de munitie pe cale de expirare ar putea o data pe luna sa dea voie la rezervisti sau amatori 😀 intr-un poligon pentru trageri (si sa se plateasca cv munitiei noi care sa o inlocuiasca pe cea veche)

    Ar face coada la PSL toti 😀

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: