Aviaţie

Touch-and-go pe autostrada cu avioane Suhoi Su-30M2 si Su-34

Echipaje din mai multe unități ale Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană ale Districtului Militar Sud au executat în Rusia simulări de aterizare pe autostradă.

Su-30SM Black Sea Fleet

Su-30SM Black Sea Fleet

Exercițiul a reprezentat o noutate pentru echipaje, exutându-se pentru prima dată “aterizări pe bandă rulantă”, fără oprire, pe autostradă, cu avioane Suhoi Su-30M2 și Su-34.

Exercițiul tactic s-a desfășurat în condiții meteorologice complexe, iar la manșa unui dintre avioanele de vânătoare s-a aflat însuși comandantul Armatei a IV-a a Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană, generalul locotenent Viktor Sevostyanov.

În cadrul exercițiului tactic a fost respins un atac al unei forțe inamice de recunoaștere și sabotaj. De asemenea, un elicopter tip Kamov Ka-27 a executat un exercițiu de evacuare a unui militar rănit.

Echipajele grupului operațional-tactic au exersat procedurile de aterizare pe pistă avariată, dar și într-un scenariu în care inamicul a utilizat armament chimic.

Suplimentar, echipajele avioanelor Suhoi Su-30M2 și Su-34 au desfășurat simulări de lupte aeriene cu manevre acrobatice complexe împotriva unui inamic convențional.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • De cate ori vad bardunul asta….Su 27 la origine nu pot sa nu admir cat de bine arata….si cat de mare e…pacat ca sunt de partea cealalta a gardului, ma consolez cu F 16 MLU – avionul care a devenit benchmark pentru generatia a 4-a.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: