Marină

Thales a fost selectat de Lockheed Martin sa livreze sonare ambarcate pentru lupta antisubmarin fortelor navale americane, indiene, elene si daneze

Lockheed Martin și Thales au finalizat negocierile pentru furnizarea a până la 55 de sisteme ALFS (Airborne Low-Frequency Sonar) pentru lupta antisubmarin către US Navy și altor forțe navale străine.

În calitate de furnizor principal pentru Lockheed Martin, Thales va livra sistemele ALFS pentru a fi instalate pe platforma elicopterului MH-60R.

Forțele navale din India, Grecia și Danemarca vor primi sonarele prin programul american de vânzare a aparatelor MH-60R.

Sonar trempé ALFS embarqué sur hélicoptère MH-60R

Sonar trempé ALFS embarqué sur hélicoptère MH-60R

Thales a semnat un contract cu Lockheed Martin ca furnizor principal pentru livrarea a până la 55 de sonare ambarcate pentru lupta anti-submarin. Sistemele ALFS (Airborne Low Frequency Sonar)* vor fi instalate pe platforma MH-60R pentru US Navy și pentru alte trei forțe navale. Livrarea primelor 42 de sisteme va avea loc în următorii cinci ani, iar în anul al șaselea este prevăzută livrarea opțională a încă 13 sisteme.

Thales a livrat peste 300 de sisteme ALFS către US Navy de la începutul anilor 2000, iar acest nou contract cu Lockheed Martin contribuie la consolidarea strategiei de apărare. Forțele navale din India, Danemarca și Grecia vor primi sistemele ALFS prin intermediul programului american de vânzare a platformelor MH-60R.

Pentru a păstra controlul asupra spațiului lor maritim și pentru a proteja interesele de securitate în întreaga lume, forțele navale au nevoie de sisteme fiabile și performante pentru a acționa fără sincope în timpul misiunilor care presupun inclusiv luptă antisubmarin, căutare și salvare pe mare, apărare și protecție pentru navele care execută manevre.

Oferind o protecție de neegalat convoaielor maritime, sistemul pentru lupta antisubmarin ALFS este capabil să detecteze, să clasifice, să angajeze, să hărțuiască sau să atace submarine, ceea ce conferă Thales statutul de reper pentru marile forțe navale ale lumii. În afară de US Navy, și alte forțe navale au ales până acum sonarele Thales, cum ar fi cele din Australia, Regatul Unit, Franța, Norvegia, Suedia, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Coreea de Sud și Filipine.

Ca sonar activ de joasă frecvență, ALFS este conceput pentru detectarea și urmărirea submarinelor rivale. Acoperă o rază mare și are un nivel scăzut de falsă alarmă, atât în ape adânci, cât și în zone de coastă. Poate fi folosit în mod autonom pentru a pregăti o anumită zonă sau ca sistem complementar pentru lupta antisubmarin, la bordul navelor de suprafață.

„Faptul că am câștigat încrederea US Navy și a aliaților și partenerilor lor din întreaga lume este un motiv de mândrie pentru echipa noastră. Acest contract ne consolidează poziția de furnizor strategic pentru Lockheed Martin și statutul de lider mondial în sisteme de luptă antisubmarin. Vom continua să îmbunătățim performanța și competitivitatea sonarelor noastre ambarcate pentru a răspunde noilor provocări operaționale cu care se confruntă clienții noștri.” – Alexis Morel, Vicepreședinte Divizia Sisteme Subacvatice, Thales.

Sursa: Thales

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: