Terestre

THAAD de 2,5 miliarde de dolari pentru Arabia Saudită

Lockheed Martin Corp., Missiles and Fire Control cu sediul în Dallas, Texas, a câstigat un contract de aproximativ 2.5 miliarde de dolari din partea Arabiei Saudite pentru producerea interceptorilor Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).

Lansare THAAD (via US Army)

În octombrie 2017, Departamentul de Stat al Statelor Unite a decis să aprobe o posibilă vânzare a sistemului antibalistic THAAD către guvernul Arabiei Saudite precum și echipamentele și serviciile necesare operaționalizării acestuia, totul la un cost estimat de 15 miliarde de dolari.

Guvernul Arabiei Saudite a solicitat 44 de lansatoare THAAD, 360 de rachete interceptoare, 16 sisteme de comunicații și control al focului, precum și 7 radare de tip AN / TPY-2.

Sunt incluse, de asemenea, echipamentele de întreținere a bateriilor THAAD, precum 43 de camioane, generatoare, unități electrice, remorci, echipamente de comunicații, unelte, echipamente de testare și întreținere, echipamente de reparații, piese de schimb, documentația tehnică, echipamente de instruire a personalului, servicii de suport tehnic și logistic pentru personalul de construcții, studii, și alte elemente conexe de logistică și suport.

THAAD este un sistem american anti-rachetă conceput să intercepteze rachetele balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune în faza terminală (descendentă sau de reintrare în atmosferă) prin intermediul tehnologiei hit-to-kill. Are o rază de acțiune de până la 200 de km și poate intercepta țintele la o înălțime depână la 150 de km.

Cristian Oancea

1 Comment

  • aia dau 2,5 miliarde$, la noi vor veni moka.nato tocmai ce a anuntat ca intra deveselu in “reparatii” si pe perioada cat va fi indisponibil o sa il inlocuiasca un sistem thaad.care acum cativa ani nu era bun sa intercepteze rachetomodelele iraniene ,acum este bun.personal cred ca va ramane aici pururea si in vecii vecilor sa apere deveselu de iskander si kinzhal.dupa care patriotul se cam uita lung.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: